Selecteer een pagina

Zoals jullie weten is heel onze familie dol op boswandelingen, het liefst het hele jaar door. Onze tweeling komt altijd met de meeste schatten uit de bossen terug en die ga je natuurlijk niet zomaar weggooien. Alleen is het jammer om niets te doen met de schatten die ze dan voor ons meebrengen. En laten zij net als wij helemaal dol zijn op knutselen. Aangezien het weer in Nederland zo wisselvallig is als iets komt dat helemaal mooi uit.

Boswandeling- dennenappels.

We gaan een boswandeling maken en tijdens onze ronde komen we de meest uiteenlopende dennenappels tegen. Kleine schattige maar ook hele grote die zowel de tweeling leuk vindt als de Mechelse herder van mijn zus, Max. Tja en wat is er dan leuker dan dennenappels weg te gooien die Max dan weer kan “gebruiken” voor zijn slooptochtje 😉 Nu is het de bedoeling dat we ook hele dennenappels mee terug naar huis nemen dus we maken een selectie. Een deel van de dennenappels die toch al aangevreten zijn nemen we mee om onderweg aan Max te geven. Het andere deel dat wel heel mooi is nemen we in een stevige rugzak of plastic tas mee naar huis. We nemen dennenappels mee van verschillende formaten zodat je het straks ook leuk in een vaas of iets dergelijks kunt leggen. Alleen maar grote exemplaren kan in sommige vazen voor grote “gaten” zorgen dus het is handig om die op te vullen met kleinere dennenappels.

DIY- Frozen dennenappels.

Misschien heb je inmiddels al een vermoeden wat we gaan doen, we gaan de dennenappels versieren, en niet met verf dit keer maar met glitters. We waren op dit idee gekomen toen de tweeling twee jaar werd en het feestje hield in het thema van Frozen. Aangezien zij 5 december jarig zijn begin je je huis toch al te decoreren voor Sinterklaas of zelfs al Kerst. Voor het thema Frozen waren we vooral op zoek naar decoratie in de kleur blauw en natuurdecoratie past toch best goed bij de film. Alleen om nu de volle mep te betalen voor dingen die je ook zelf kunt maken, dat waren we natuurlijk niet van plan. Daarnaast is zelf maken eigenlijk net zo leuk of misschien wel veel leuker.

Benodigdheden.

Wat heb je nodig om zelf Frozen dennenappels te maken? Je kunt ze overigens in elke kleur maken die je wil, afhankelijk van je interieur of je eigen smaak.

  • een vel papier om de dennenappel op te zetten en om de overtollige glitter op te vangen
  • 2 kwastjes, 1 voor lijm en 1 naar wens voor de glitter
  • (kinder)lijm
  • glitter, dit kun je eigenlijk overal wel kopen zoals Action, Hema, So Low, noem het maar op

Stappenplan.

Als eerste kun je het beste de dennenappels even afborstelen met een iets wat hardere bezem zodat je al het zand en andere resten wegpoetst. Mocht je dat willen kun je ze ook even in het afwaswater leggen maar dan moeten ze daarna goed drogen voor je kunt beginnen. Als je goed naar de dennenappel kijkt zie je bij de “takjes” een soort randje lopen. Dat randje is het deel van de dennenappel die ik ga voorzien van glitter voor een subtiele touch. Het is een kwestie van smaak dus vind je meer glitter mooier, leef je dan vooral gezellig uit, het is jouw feestje.
Ik smeer deze randjes in met lijm en daarna smeer ik het heel zachtjes in met glitter. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kun het met een kwastje doen als je een potje glitter hebt. Hier heb ik voor gekozen omdat ik een set glitters gebruikte van glittertattoos die hier alleen nog maar lag en niet gebruikt werd. Dat onder het mom “weggooien is zonde”. Wat je ook kunt doen is de glitter er voorzichtig met je vingers overheen strooien. De overtollige glitter valt dan op het vel papier en kun je als je klaar bent weer terug doen in het potje zodat je glitter gebruik beperkt wordt en je er veel meer mee kan versieren dan telkens maar één dennenappel. Hieronder laat ik het Frozen resultaat van mijn knutselavond zien.

Lees ook:

Heb jij nog leuke knutselideeën met dennenappels?

Geverifieerd door ExactMetrics