Thuisleven.com
Paaseieren versieren
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Paaseieren versieren, tips en ideeën voor jong en oud

Paaseieren versieren, tips en ideeën voor jong en oud

De winkels liggen er al vol mee: paaseieren. Chocolade paaseieren, eieren voor aan de paastakken, eieren om te verven. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt alweer in de winkels. Eieren, het hoort ook echt bij Pasen. Ik vraag mij af waar de traditie van eieren versieren en eieren zoeken met Pasen vandaan komt. Na een zoektocht op internet vind ik zoveel verschillende theorieën dat ik mij er niet aan waag in deze blog.
Als je van knutselen houdt dan is het natuurlijk fantastisch om eieren te versieren. Voor Elin heb ik 3 setjes ‘knutselen met paaseieren’ gekocht of gekregen. Je kunt natuurlijk ook aan de slag met 15x de leukste Paasactiviteiten.

Eieren van gips

Het eerste setje wat we uit de kast pakten is een doosje met 2 gipsen eieren, diverse kleurtjes verf en een kwastje. Omdat de eieren van gips zijn heb ik Elin op het hart gedrukt dat als het ei valt, deze kapot is. Elin gaat heel voorzichtig aan het werk met het eerste ei. De verf droogt ontzettend snel op gips, dus je kunt al snel het geverfde gedeelte van het ei vastpakken en zo kun je het hele ei in één helemaal afverven. Van mooi versieren is geen sprake bij Elin, het ei wordt helemaal rood. Op naar het 2e ei. Maar nog voor Elin begint te verven laat ze deze uit haar handen vallen en BOEM PATS … Kapot. Helaas …

Action

Gelukkig heb ik nog een setje ‘paaseieren verven’ in de kast, dat ik bij de Action heb gekocht. Dit setje bevat 8 kunststof eieren in een kartonnen doosje, diverse kleurtjes verf, een kwastje en een stickervelletje. Samen gaan we eerst de eieren verven. Ik ben benieuwd of de verf goed zou pakken op de plastic eieren, maar dat gaat prima. Als de eieren goed droog zijn kun je de eieren versieren met de stickertjes en de oogjes die erbij zitten.

Foamklei eieren

Het laatste setje; met foamklei plastic paaseieren omwikkelen. We hadden al eens eerder foamklei in huis gehad en dit soort klei vindt Elin ook erg leuk om mee te spelen. Maar helaas is dit een ander verhaal, de gele foamklei is zo kleverig en plakkerig dat je het niet van je vingers afkrijgt om het op het paasei te plakken. Met veel geduld en hulp van mama is het dan toch gelukt. Later hebben we de groene en de paarse klei ook open gemaakt. Deze twee kleuren zijn niet zo plakkerig en hiermee gaat het versieren van het ei prima. Maar de laatste kleur, de roze, is net zo plakkerig als de eerste. We hebben deze kleur eerst een poos uit de verpakking gehouden zodat het wat kan drogen en daarna gaat het bewerken met deze kleur een stuk beter. Nu staan ze prachtig bij op tafel met takken en tulpen.

Heeft u nog leuke tips om paaseieren te versieren?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics