Thuisleven.com > Buiten > Creëer in een handomdraai een extra ruimte in huis

Creëer in een handomdraai een extra ruimte in huis

Ondertussen hebben we het aardig voor elkaar in ons huis. Alle meisjes hebben een eigen slaapkamer. De vloeren en ramen zijn bedekt, het schilderwerk is gedaan. Ook ons hang- en sluitwerk is nagelopen. Er komt wat meer ruimte om te dromen. Nu heb ik nog twee woonwensen over: een mooie kelderkast en een thuiswerkplek.

Een kelderkast

Onder onze trap zit een opbergkast. Het is mooi afgesloten en het houtwerk is geschilderd. Als je de deur opentrekt zie je vervallen planken en een wankel trappetje. Ik zou graag zien dat deze ruimte helemaal opnieuw en functioneel ingericht wordt. Een kanttekening is dat het direct ook onze meterkast is…

Thuisblijfmoeder annex thuiswerkmoeder

Al bijna een jaar geleden ben ik van thuisblijfmoeder, een thuiswerkmoeder geworden. Ik ben begonnen met mijn laptop aan de keukentafel, maar werd steeds afgeleid door mijn aanrecht en het geluid van de afwasmachine. Ook lopen er veel mensen voorbij, dat haalde mij uit mijn concentratie. Ook stopten er steeds pakketbezorgers voor onze deur.
Toen er beneden een nieuwe vloer werd gelegd, ben ik boven op mijn bed gaan zitten werken. Met de laptop op schoot. De slaapkamer is lekker rustig en er is daar niets dat mij afleidt. Inmiddels krijg ik wel wat last van mijn lijf door het zitten op mijn bed. Ik zou graag een thuiswerkplek hebben, maar waar?

Een thuiswerkplek

We hebben net een zitje om te lezen aangeschaft voor op onze slaapkamer. Er is geen ruimte over voor een bureau of tafeltje. Alle slaapkamers op de eerste etage zijn bezet. De enige plek die ik kan bedenken is op zolder. Daar slaapt onze dochter en hangt onze was op het andere gedeelte. De waslijn is automatisch in te rollen, dus ik kan er wel een mooie ruimte van maken. Plus het is er warm, alleen er is niet veel licht. Wellicht biedt een lichtkoepel hier de uitkomst.

Een lichtkoepel op zolder

Er is ruimte zat op zolder. Er zit een verouderd klapraampje. We durven het niet te openen omdat het dan misschien kapotwaait. De ideale plek voor een lichtkoepel, dan kan ik eronder zitten. Eens kijken bij Bouw-handel wat de mogelijkheden eigenlijk zijn. Er bestaan ventilerende en isolerende lichtkoepels geschikt voor daken. Ideaal met de was van vijf personen die er hangt te drogen. Zo op het eerste gezicht lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Heb jij behoefte aan een extra ruimte in huis?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie