Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Zolder > Creëer in een handomdraai een extra knusse plek in huis

Creëer in een handomdraai een extra knusse plek in huis

Ondertussen hebben we het aardig voor elkaar in ons huis. Alle meisjes hebben een eigen slaapkamer. De vloeren en ramen zijn bedekt, het schilderwerk is binnen en buiten gedaan. Ook ons hang- en sluitwerk is nagelopen. Er komt wat meer ruimte om te dromen. Nu heb ik nog een wens, een fijne plek voor mijzelf.

Thuisblijfmoeder annex thuiswerkmoeder

Al een paar jaar geleden ben ik van thuisblijfmoeder, een thuiswerkmoeder geworden. Ik ben begonnen met mijn laptop aan de keukentafel, maar werd regelmatig afgeleid door een huishoudelijke klusje of het geluid van de afwasmachine. Ook kon ik daar niets laten liggen. De tafel moest voor iedere maaltijd afgeruimd worden.
Toen er beneden een nieuwe laminaat vloer werd gelegd, ben ik boven op mijn bed gaan zitten werken. Met de laptop op schoot en de muis op een extra kussen. De slaapkamer is lekker rustig en heerlijk licht. Er is daar niets dat mij afleidt. Inmiddels krijg ik wel wat last van mijn lijf door het zitten op mijn bed. Ik zou graag een eigen plek hebben, maar waar?

Een eigen plek

We hebben net een leuk zitje aangeschaft voor op onze slaapkamer. Er is geen ruimte over voor een bureau of tafeltje. Alle kamers op de eerste etage zijn bezet. De enige plek die ik kan bedenken is op zolder. Daar slaapt onze dochter en hangt onze was op het andere gedeelte. De waslijn is automatisch in te rollen, dus ik kan er wel een mooie ruimte van maken. Plus het is er warm, alleen er is niet veel daglicht in dat gedeelte van de zolder. Tussen alle tips op Huizelijk.nl lees ik over meer manieren op het ergens gezellig en knus te maken.

Een plekje op zolder

Er is ruimte zat op zolder. Er zit ook een klapraampje dat het nodige licht voor het trapgat verschaft. De ideale plek, dan kan ik eronder zitten met een bureautje. Eens kijken bij de bouwmarkt en woonwarenhuis wat de mogelijkheden eigenlijk zijn. Een likje verf, wat accessoires en in een handomdraai heb ik mijn eigen plekkie.

Lees ook:

Heb jij behoefte aan extra ruimte in huis?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Helaas geen eigen ruimte. Manlief heeft de logeerkamer ingepikt als werkruimte tijdens de coronacrisus. Ik heb wel een eigen werkplek in de woonkamer. Mogelijk gaan we deze nog afsluitbaar maken met een glazen wand en stalen deuren.

  • Wij hebben ook een kamertje ingericht voor mijn vriendin die voortaan thuis werkt.
    Een bureautje. Stoeletje en wat gezellige aankleding en ze kan vooruit

  • We zijn druk bezig met de verbouwing van ons nieuwe huis. Het gaat nog wel even duren. Ik ben erg benieuwd of ik straks voldoende ruimte heb voor alles, ik ga er van uit van niet, maar dat moet ik toch eerst gaan ervaren.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics