Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Hoe ik een leeshoekje voor mezelf maak

Hoe ik een leeshoekje voor mezelf maak

We zijn nu ruim een jaar bezig om ons huis naar onze smaak en wens in te richten. Soms zijn het grote klussen als de vloer van de benedenverdieping vervangen. Soms vergt het iets meer denkwerk en bewustwording. Zo ook met mijn leeshoekje.

Iedereen een eigen plek

Voorheen sliepen drie dochters op één kamer. Nu hebben ze ieder een eigen kamer en zijn ze er nog niet vaak te vinden. Vreemd genoeg neemt het gekibbel wel toe: “Jij mag niet op mijn kamer!” Ik werk thuis aan de eettafel en verblijf dus het grootste gedeelte van de dag in ons woonhuis. Na schooltijd voegen de meisjes, eventueel met hun vriendjes zich daarbij. Na werktijd tellen we mijn echtgenoot hierbij op. Waar kan ik terecht?

Mijn eigen plekje

Een denkbeeldig rondje door ons huis biedt twee opties aan voor mijn eigen plekje. Op zolder bij de was en de slaapkamer van de oudste of op onze ouderslaapkamer. Daar is tussen de toegangsdeur en de inbouwkasten een strook vrij. Ik ben in die ruimte al druk doende om de kleuren met elkaar te combineren en meer eenheid te creëren. Na wat overpeinzing weet ik het. Ik ga op zoek naar een leuke fauteuil om daar rustig te kunnen lezen. Of mijn kleding op te leggen en de sokken aan te kunnen trekken.

Een leeshoekje creëren

Er zit een stopcontact op die muur, dus een leeslampje is geen probleem. De leesstoel kan niet te kolossaal zijn i.v.m. de doorloop richting mijn bed. Qua kleur zou het idealiter het groen met het blauw moeten kunnen combineren. En niet afsteken bij de grijze vloerbedekking en ons bruinige bed. Eigenlijk liever ook niet een meubelstuk dat iedereen al in huis heeft. En van een lekkere zachte stof. Wacht, ik haal alvast een bijzettafeltje van draadstaal naar boven. Die staat beneden toch maar in de weg en past goed bij de zwarte lamp op de slaapkamer. Dan kan de zoektocht beginnen.

De jacht naar een fauteuil

Wanneer ik ‘fauteuil van velours’ intik zie ik al heel wat leuke voorbeelden voorbij komen. Oker vind ik een zeer mooie kleur, maar kan die het blauw met het groen verbinden? Dan spot ik een print van fluweel die helemaal bij mijn botanische stijl past. De Vogue fauteuil van BePureHome. En de prijs van de fauteuil valt ook nog eens binnen budget. Zal ik gedurfd voor oker of veilig voor de grijze gaan? Of wordt het een effen gekleurd exemplaar? Dan hak ik de knoop door en bestel ook het bijpassende kussen!

Het resultaat

De fauteuil komt binnen in een doos en is met een inbussleutel in elkaar te draaien. Dat gaat mij eenvoudig af. De zithoogte van krap 70 cm. is ideaal voor mijn benen en de leesstoel neemt niet veel ruimte in. De stof is fluweelzacht en mooi diep van kleuren. De grijzige ondertoon past goed bij de vloerbedekking. De bladeren en bloemen zitten tussen groen en blauw in en brengen meer eenheid in de ruimte. En de gele en witte accenten frissen het geheel op. De zwarte poten passen weer bij de draadstalen tafel, prullenmand en de lamp. Ik ben zeer content met mijn leeshoekje. Op de tafel wil ik graag een fleurige plant, maar waar laat ik mijn boeken dan…?

Enige tijd later

De laatste paar weken heb ik mijn draai wel gevonden in het leeshoekje. De fauteuil zit heerlijk en op het tafeltje ligt mijn leesboek. Ook is daar het plekje geworden voor mijn plukboeket. De paar bloemen die ik iedere week van ons Landje pluk en mee naar huis neem om daar door te blijven genieten. En dat genieten, dat gaat mij steeds beter af.

Lees ook:

Heb jij een eigen plek in huis?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wat is dit een mooi hoekje geworden! Ik ben vorige week verhuisd en wilde ook graag een mooi plekje maken om lekker te lezen. Dat tafeltje vind ik erg mooi en de stof van de stoel maakt het echt af! Zo ziet het er mooi aangekleed uit meteen! Dank voor de inspiratie!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics