Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Hoe ik met een dekbedovertrek meer eenheid creëer

Hoe ik met een dekbedovertrek meer eenheid creëer

Waar ik voor onze verhuizing nooit bij stilgestaan heb, is dat we in ons nieuwe huis, andere kleuren zouden hebben. Zo hadden we in het appartement een zandkleurige vloerbedekking en bruin grijzige verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer. Ook hadden we een behangetje van bakstenen aan één muur.

Een nieuwe slaapkamer

In onze slaapkamer zijn met een soort inzetscherm blauwe plissé gordijnen geplaatst. Dezelfde als in de slaapkamer van de jongste. Ze staan erg netjes en verduisteren goed. Hier zijn we erg blij mee. We hebben muisgrijze cosy vloerbedekking laten leggen en een groene kast gekocht voor opslag en om onze televisie op te kunnen zetten. Graag zouden we een botanische slaapkamer inrichten dus zijn we druk doende met hangplantjes die we aan de gordijnrails hangen. Ons bruine, elektrische bed en twee houten nachtkastjes zijn meeverhuisd. Wanneer ik zonder erbij na te denken ons bed verschoon en later onze slaapkamer weer inloop, schrik ik. Dat dekbedovertrek slaat nergens op. Ai, en we hebben dit Vandycke dekbedovertrek nog niet eens zo heel erg lang.

Nieuwe dekbedovertrekken

Met onze nieuwe kleuren: wit, olijf, blauw en grijs in mijn achterhoofd ga ik op zoek naar nieuwe dekbedovertrekken. Ons bed is bruin en zoals gezegd is de vloerbedekking grijs. Ik spot online een zeer drukke print van een grijsbruine kleur (taupe) met een lichte achtergrond. Deze satijnen overtrek verbindt ons bed naadloos met de vloerbedekking. Thuis ontvangen en uitgepakt blijkt er ook wat roze in de print te zitten. Eigenlijk best wel mooi, maar het past nog niet voortreffelijk bij het blauwe plissé en de groene kast. Een paar dagen later lopen we in een groot veelzijdig woonwarenhuis en vinden we op de beddengoedafdeling een gebroken witte overtrek met grijze, blauwe en zachtgroene print. Precies wat we zochten en ik heb thuis direct ons bed verschoond.
Tegelijkertijd met de taupe hoes bestellen we nog een satijnen overtrek, maar dan meer in de botanische stijl met bladeren. Ik moet het nog uitpakken en ben benieuwd of het onze slaapkamer meer met elkaar verbind en afmaakt.

 


En dit is het resultaat. Het zonnetje schijnt en de bladeren passen goed bij de groene kast. Je ziet op de foto gelijk een gedeelte van ons hangplantjes project, die hangen aan de gordijnrails met touw. Dat blijkt in de praktijk enorm handig met ramen lappen!

Vind jij een schoon bed ook zo lekker slapen?

Nb. de dekbedhoezen zijn gekocht en niet gesponsord

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

Voeg commentaar toe