Selecteer een pagina

Waar ik voor onze verhuizing nooit bij stilgestaan heb, is dat we in ons nieuwe huis, andere kleuren zouden hebben. Zo hadden we een andere kleuren vloerbedekking en verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer. Ook hadden we aan één muur een behang van bakstenen. Daarin zaten precies deze kleuren.

Een nieuwe slaapkamer

In onze slaapkamer zijn met een soort inzetscherm blauwe plissé gordijnen geplaatst in de kunststof kozijnen. Dezelfde als in de tweede slaapkamer. Ze staan erg netjes, vormen een geheel en verduisteren goed. Hier zijn we erg blij mee. We hebben vloerbedekking laten leggen en een halfhoge kast gekocht voor opslag en om onze televisie op te kunnen zetten. Graag zouden we een botanische slaapkamer inrichten dus zijn we druk doende met hangplantjes die we aan de gordijnrails hangen. Onze boxspring en de houten nachtkastjes zijn meeverhuisd. Wanneer ik zonder erbij na te denken ons bed verschoon en later onze slaapkamer weer inloop, schrik ik. Dat dekbedovertrek slaat nergens op. Ai, en we hebben dit dekbedovertrek nog niet eens zo heel erg lang.

Nieuwe dekbedovertrekken

Met onze nieuwe kleuren: wit, olijf, blauw en grijs in mijn achterhoofd ga ik op zoek naar nieuwe dekbedovertrekken. Ons bed is bruin en zoals gezegd is de vloerbedekking grijs. Ik spot online een zeer drukke print van een grijsbruine kleur (taupe) met een lichte achtergrond. Deze satijnen overtrek verbindt ons bed naadloos met de vloerbedekking. Thuis ontvangen en uitgepakt blijkt er ook wat roze in de print te zitten. Best wel mooi die kleurencombinatie en het past voortreffelijk bij de rest van de inrichting. Een paar dagen later lopen we in een groot veelzijdig woonwarenhuis en vinden we op de beddengoed afdeling een gebroken witte overtrek met grijze, blauwe en zachtgroene print. Ook precies wat we zochten en daar ben ik de hemel te rijk mee.
Tegelijkertijd met de taupe hoes bestellen we nog een satijnen overtrek, maar dan meer in de botanische stijl met bladeren. Ik moet het nog uitpakken en ben benieuwd of het onze slaapkamer meer met elkaar verbind en afmaakt.

Het resultaat

En dit is het resultaat. Het zonnetje schijnt en de bladeren passen goed bij de groene kast. Je ziet op de foto gelijk een gedeelte van ons hangplantjes project, die hangen aan de gordijnrails met touw. Dat geeft onze slaapkamer een hele natuurlijke uitstraling.

Lees ook:

Vind jij een schoon dekbedovertrek ook zo lekker slapen?

Nb. de dekbedhoezen zijn gekocht bij Dekbed-Discounter en niet gesponsord

Geverifieerd door ExactMetrics