Selecteer een pagina

De wens voor een botanische kast lijkt uit de hand te lopen. Een aantal ruimtes in huis worden bevolkt door planten. Voor mijn verjaardag krijg ik twee hangplantjes van onze dochters. Mijn man weet er direct een plekje voor. In de slaapkamer aan de werkeloze gordijnrails, dan kunnen we ze nog eens verschuiven ….

Onze verzameling hangplantjes

De twee gekregen hangplantjes variëren in vorm, dat maakt het gelijk een stuk speelser. De halve kokosnoot is gevuld met cactussen en er zit een stekelplant in de pot van verweerd aardewerk. Door hetzelfde touw passen de hangplantjes wel bij elkaar. Ik laat ze nu apart van elkaar zien. Wanneer het meer een geheel vormt in onze slaapkamer dan zal ik de verzameling eens totaal in beeld brengen.

Aan de originele houten balk die onze keuken en eetkamer van elkaar scheidt hebben we een gevlochten mandje hangen met een hedra. Die zien we te koop bij Ikea en ook daar weten we gelijk dit plekje voor te verzinnen. Het hangt niet in de doorloop en maar heel even in de zon. Door het tussenmuurtje hangt het hangplantje ook uit de tocht van de keukendeur.

Ons luchtplantje leeft echt van de lucht

Tijdens een bezoek aan Intratuin zien we een ovale glazen hanger (zie hierboven) te koop. Het zwarte lint geeft het geheel echt een luxe uitstraling. Door de ronde opening zijn er decoratieartikelen in te stoppen. We denken aan een plantje, maar vinden het aarde bij doorzichtig glas geen mooi gezicht. De verkoper brengt ons op het idee van een luchtplantje en we hebben thuis nog sneeuwwitte vulling liggen. Het principe van het luchtplantje is dat deze leeft van de luchtvochtigheid. In droge ruimtes is wekelijkse beneveling aan te bevelen, maar er mogen geen waterdruppels in de oksels blijven staan. Eens in de zoveel tijd gaat het hangplantje tijdens het douchen mee de badkamer in. Dat lijkt het luchtplantje voldoende te vinden.

Lees ook:

Vind je het leuk om te zien welke plantjes we nog meer in huis hebben?

Geverifieerd door ExactMetrics