Thuisleven.com
M-line matras
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Een goed matras zorgt voor een betere nachtrust

Een goed matras zorgt voor een betere nachtrust

Een matras is het lichaam-ondersteunende onderdeel van een bed. Het belang van een goed matras is evident wanneer het gaat om een goede nachtrust. In de nacht herstelt je lijf van de dagelijkse inspanning en in de ochtend spring je fit je bed uit. Maar wat is nu een goed matras?

Meer over matrassen

Een matras kan je op een lattenbodem, in een ledikant, op een spiraalbodem of een boxspring leggen. Dat zijn verschillende soorten bed-bodems. Een eenpersoonsmatras meet 90 x 200 cm en een tweepersoonsmatras meet 180 x 200 cm in de Benelux. Een twijfelaar zit tussen deze afmeting in. Matrassen bestaan uit verschillende materialen en in verschillende soorten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een m-line matras of een topmatras. Wat zijn nu de specifieke kenmerken en verschillen? En belangrijker nog waarin onderscheid een goed matras zich van de spreekwoordelijke ‘plank’?

Een goed matras

Een goed matras ondersteunt het lichaam bij het liggen. Hierbij zijn lichaamsgewicht, postuur en lengte van belang. In sommige matrassen zak je weg, dat maakt draaien wat lastiger. Andere matrassen veren juist, dat maakt beweging wat gemakkelijker. Ook speelt je bedpartner, een eventuele allergie en lichamelijke klanten een rol bij de aanschaf van een nieuw matras.
Dan moet het ook nog eens comfortabel liggen. Dat gevoel is voor een ieder anders, daarom wordt proefliggen, of beter nog proefslapen, van harte aanbevolen.

M-line matras

Waar een boxspring uit meerdere verschillende matrassen op elkaar gestapeld is een M-line een hybride matras. Het voordeel hiervan is dat je in één klap voorzien bent van een matras op maat. Een M-line matras herbergt de pocketvering en daarop een laag HR-schuim ineens. Het schuim vormt zich naar de contouren van het lichaam. De verschillende modellen M-line matrassen zijn aangepast naar lengte, lichaamsgewicht en andere specifieke wensen.

Ben jij al uitgeslapen?

Bron afbeelding: Slaapspecialist van der Schuit

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics