Thuisleven.com
vele voordelen van boxsprings
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > De voordelen van een boxspring

De voordelen van een boxspring

Je huidige bed is aan vervanging toe. Het matras is gebobbeld, de lattenbodem gebroken of je ligt samen in een kuil. Om het oriënteren op een ander bed iets gemakkelijker voor je te maken, zet ik graag de vele voordelen van een boxspring voor je op een rijtje.

Wat is een boxspring eigenlijk?

Heel simpel gezegd is een boxspring een bedbodem met springveren. De houten of metalen bak is bekleed met (kunst)stof. Daarin zit een frame met poten en een dubbele laag veren. Een boxspring kun je zelf samenstellen.
Een bed of ledikant bestaat daarentegen uit een los frame met lattenbodem en een los matras.

De keuzes in boxsprings

Een boxspring schaf je aan als een geheel. Dat maakt dat je in één keer klaar bent en precies weet waar je prijstechnisch aan toe bent. Al kunnen beide zijden van elkaar verschillen. Je kunt namelijk door andere keuzes te maken, de boxspring compleet aanpassen aan je eigen wensen. Dan doel ik op de keuze uit verschillende bedbodems, matrassen en toppers. Ook kun je ervoor kiezen om jouw deel of het geheel elektrisch te bedienen.

De voordelen

Hiervoor is al uitgeweid over het aanpassen van de boxspring aan je gewenste slaaphouding. Dat is een groot voordeel en maakt het geschikt voor alle type slapers.
Ook de hoge instap heeft mij tijdens de zwangerschappen het plaatsen van klossen gescheeld. Ik rolde zo mijn bed uit en stapte er gemakkelijk in. Op de langere termijn en hogere leeftijd is dat zeker een overweging waard.
Door de open verenstructuur heeft een boxspring een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie. Naar verloop van tijd dient elk matras vervangen te worden. De levensduur hangt sterk af van het gebruikte materiaal. Bij een boxspring hoef je alleen de topper te vervangen. Deze kun je dan weer aanpassen aan je wensen. Deze zijn wellicht in de loop der tijd veranderd door het ontstaan van een lichamelijk ongemak of anderszins.

Enkele afsluitende tips

Stoffen boxsprings zijn lastig stofvrij te houden. Mensen met allergieën zoals huistofmijtallergie kunnen daarom beter kiezen voor een boxspring in een kunststof uitvoering.
Voor de mensen die de opbergruimte onder het ledikant missen zijn er ook boxsprings met een opbergruimte in de bak verkrijgbaar.
Thuis proefslapen is meestal geen optie. Kies liever voor een kwaliteitswinkel waarin er wel testmogelijkheden zijn en waar je de bovenste lagen kunt wisselen.

Lees ook:

Waar slaap jij op?

Afbeelding van Dim Hou via Pixabay 

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics