Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Philips Luchtreiniger/luchtbevochtiger - Thuisleven.com

De Philips HU5930/10 luchtreiniger/luchtbevochtiger

Sinds een week gebruiken we deze luchtreiniger/luchtbevochtiger. Ik mag de luchtreiniger 4 weken lang testen van de reviewclub, daarna stuur ik het (helaas, in dit geval) weer terug.

Unboxing

Philips HU5930/10 luchtbevochtiger en luchtreiniger

Filter is makkelijk te plaatsen.

Naast het apparaat zitten er twee filters in de (enorme) doos. Het ene filter is te wassen en dus steeds weer opnieuw te gebruiken. Het andere gaat ongeveer 3 maanden mee, afhankelijk van de verontreiniging van de lucht en de grootte van de ruimte waarin de Philips HU5930/10 staat. Een vervangend filter kost zo’n €13.
Het apparaat is makkelijk in gebruik te nemen door de duidelijke gebruiksaanwijzing. Kwestie van de filters plaatsen, het waterreservoir vullen en terugplaatsen, stekker in het stopcontact en klaar!

Het gebruik

Gezonde lucht door reiniging en bevochtiging

Makkelijk in te stellen luchtvochtigheidspercentage

Het instellen van de gewenste luchtvochtigheid is erg makkelijk, zelf zonder de gebruiksaanwijzing is dit te doen. Het display is erg duidelijk en wijst zich vanzelf. Je kunt kiezen voor 3 verschillende voorgeprogrammeerde niveau’s luchtvochtigheid, maar je kunt ook zelf instellen. Ik had het alleen wel heel handig gevonden als er in de gebruiksaanwijzing was vermeld wat een goed luchtvochtigheidspercentage is voor in huis. Maar, google is m’n grootste vriend, dus even opgezocht. Tussen de 40 en 60 procent is een goede waarde.
Door de verschillende standen van de ventilator en de mogelijkheid om het display (licht) uit te zetten is deze perfect voor in iedere ruimte, ook de slaapkamer. Op de laagste ventilatorstand maakt de luchtreiniger erg weinig geluid. (32db). Af en toe hoor je een borrelend geluid van het water dat het apparaat inloopt, maar dat vind ik niet heel storend. Ik merk dat mijn mond en ogen in de ochtend niet meer droog aanvoelt, dus hij werkt perfect.
Dat de luchtreiniger energie zuinig is vind ik eveneens een groot pluspunt. Op de laagste stand is het verbruik 5w en op de hoogste stand 11w.

Waarom is de juiste luchtvochtigheid in huis belangrijk?

Te lage luchtvochtigheid kan bij veel mensen zorgen voor lichamelijke klachten of ongemak. Je kunt last krijgen van je luchtwegen, een droge huid of huidklachten, geïrriteerd ogen en gebarsten lippen. Maar ook je huis heeft te lijden hieronder. Vooral houten meubels, vloeren en kozijnen kunnen gaan barsten en scheuren door te droge lucht.
Belangrijk om te weten is dat droge lucht ziek maakt. Droge lucht zorgt er voor dat virussen zoals het griepvirus langer in leven blijven. Daarom worden we vaak massaal ziek als de verwarming in huis weer aan gaat in onze goed geïsoleerde huizen.

Een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor schimmels in en op hout in je huis. Niet goed voor jou en niet goed voor je omgeving. Ook een groot nadeel is dat je meer moet stoken als het te vochtig is in huis. Vochtige lucht is namelijk moeilijker te verwarmen. Niet goed voor het milieu en ook niet goed voor je portemonnee.
Genoeg redenen om de luchtvochtigheid in huis te controleren en eventueel aan te passen.

Perfecte reiniging van de lucht in huis

De Philips HU5930/10 reinigt de lucht van grote oppervlakten tot 70 m2 met gemak. Door gebruik te maken van Philips NanoCloud technologie wordt de lucht gezuiverd van bacteriën, allergenen, ziektekiemen en schimmels. Ideaal voor ons huishouden met personen met huisstofmijtallergie en astma.

Nadeel

Het apparaat is wel heel groot en door het reservoir met water ook behoorlijk zwaar (zo’n 10 kilo) waardoor verplaatsen best lastig is. De prijs is best pittig, dat vind ik best een groot struikelblok. De luchtreiniger is online te koop voor €229. (Nu met €10 retour en een donatie aan het longfonds).

Wist jij dat de luchtvochtigheid in huis zo belangrijk was?

Geverifieerd door ExactMetrics