Afgelopen week komt mijn dochter ’s avonds naar beneden met de mededeling dat ze niet kan slapen van de kou. Omdat ze ruim 11 jaar is heeft ze zelf al gekeken naar een eerste oplossing. Dat was haar nachtjapon inruilen voor een warme pyjama. Maar na een half uur merkte ze dat ze het wel iets warmer had maar nog niet zodanig dat het aangenaam was. Zodoende kwam ze dus naar beneden om te vragen of ze een extra deken mocht hebben. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Maar voor ik besluit dat ze weer naar bed gaat krijgt ze van mij eerst een mok met warme melk en ondertussen pak ik 2 fleece dekens uit de dekenkist. Zodra de melk op is loop ik met haar naar boven en pak haar lekker dik en warm in. Dat duurde niet lang voor ze in dromenland was. De dag erna vertelde ze uit haar zelf dat ze vervolgens heerlijk geslapen heeft. Maar hoe vervelend is het om niet te kunnen slapen van de kou of om telkens wakker te worden van de kou? Tijd dus voor actie!

Zomerdekbed

Dezelfde dag besluit ik eens om haar beddengoed te gaan wassen. Het valt me op dat haar dekbedovertrek erg dun is maar wat nog veel opvallender is ze heeft haar zomerdekbed nog in gebruik. Die combinatie zal heerlijk zijn in de zomer, maar nu de wintermaanden begonnen zijn is dat niet meer te doen. Haastig ga ik op zoek naar een warm dekbedovertrek. Ik vind er een die ik zelf als kind zijnde veel gebruikt heb en die altijd heel warm was, bovendien ook niet kapot te krijgen. Echter dat winterdekbed kan ik nergens meer vinden tijd dus om eens wat nieuws te bestellen.

Walra vier seizoenen dekbed

Op internet vind ik een uitgebreid assortiment aan dekbedden. Allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Omdat ik dus zo’n goede ervaringen heb met het dekbedovertrek bel ik mijn ouders eens op voor het merk. Want dat is het enige wat er in al die jaren vanaf gesleten is. Het blijkt een Walra te zijn en met grote vreugde zie ik op dekbedwinkel Walra dekbedden en zelfs kussen! Zelfs een vier seizoenen dekbed. Na een paar dagen wordt het pakket in een grote doos bezorgd. Ofschoon ik weet wat erin zit maak ik het pakket toch vliegensvlug open. Het dekbed zit keurig verpakt in een luxe tas en zo’n zelfde tas maar dan in een kleiner formaat zit erbij met daarin het kussen.

Lekker slapen met Walra

Verrassing!

Mijn dochter weet nog van niks en zo haal ik wederom het bed af en wissel zowel haar oude kussen (met bloedvlekken van een bloedneus) alsook haar dekbed om voor het nieuwe. Omdat het een vier seizoenen dekbed van Walra is en er nog geen strenge vorst is rits ik het zomer gedeelte eraf (die stop ik terug in de zak) en leg alleen het herfst gedeelte erop. De fleece dekens berg ik weer op. Zodra ze naar bed gaat vertel ik haar dat ze een nieuw kussen heeft én een nieuw dekbed. Ik wens haar welterusten en weet zeker dat ze het vanaf nu niet meer koud gaat krijgen.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics