Begin november 2020 nam ik deel aan de online blogboot en werden we getrakteerd op een kletssessie met niemand minder dan Dr. Verena Senn van Emma (matras en kussen). In het “spreekuurtje” mochten we vragen stellen en kregen we uitgebreid antwoord. Ik ben er heel veel wijzer van geworden en deel die informatie dan ook graag met jullie.

Goede nachtrust

De WHO adviseert voor een volwassene zo’n 6 tot 9 uur slaap per nacht. Dat is een vrij breed gemiddelde en is natuurlijk logisch te verklaren door het feit dat elke persoon anders is en iedereen zijn eigen slaapbehoefte heeft. Over slaapbehoefte gesproken het is ook nog eens zo dat je late en vroege vogels hebt. Waar de een om 22:00 toch echt wel zijn nestje in moet zou je een ander er doodongelukkig maken op dat tijdstip. Ook daarvoor geld dat het het beste is om je eigen bioritme te hanteren.

Tijdens een vakantie waarbij je even niks moet (en het liefst ook niet voor jonge kinderen je nestje moet verlaten) zal je je eigen bioritme vanzelf gaan hanteren. Verwacht niet dat je van de ene op andere dag erin zit maar neem hier toch echt wel zo’n twee weken de tijd voor. Als je eenmaal je bioritme weet dan kom je er dus ook achter of je een vroege of late vogel bent en wat de ideale slaaptijd voor je is.

Helaas worden de meeste mensen na die vakantie gewoon weer keihard in het dagelijkse (verplichte) werk- en schoolritme gestopt met alle consequenties van dien (chagrijnig en een slechter humeur zijn de eerste tekenen meestal).

Wat heb je nodig voor een goede nachtrust

Laten we even heel eerlijk zijn in een te warme kamer ga je woelen. Van slapen zal er die nacht dan ook weinig komen. Zorg er dus voor dat je kamer een ideale temperatuur heeft. Buiten de ideale temperatuur is een goede ondersteuning van je lijf ook erg belangrijk. Heb je een matras en/of kussen voor het oog? Ga op je zij liggen (liefst met blote rug) zodat je partner (of iemand anders) naar je ruggenwervel kan kijken. Als deze mooi recht is dan heb je de perfecte houding, is deze bij de heupen of misschien bij de schouders behoorlijk ingezakt dan kun je beter op zoek gaan naar iets anders.

Kussens

Nu we het toch over kussens hebben. Wist je dat je meerdere en verschillende kussens in bed echt ideaal zijn! Zeker als je zwanger bent (en er een buik aanwezig is) kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken.
In de afgelopen maanden heb ik dankzij hyperemesis gravidarum 3 maanden lang op bed gelegen. Normaliter heb ik één kussen in bed liggen en dat is het hoofdkussen. Echter tijdens de afgelopen 3 maanden kwamen er steeds meer kussens in bed. Eentje om de benen te ondersteunen als ik op mijn zij lag en een paar extra in de rug als ik zat. En zelfs dan wisselde ik gedurende de nacht / dag de kussens wel eens om even een andere positie aan te kunnen nemen.

Het Emma kussen

Het Emma Kussen- review

Na onze geweldige ervaring met de Emma topper heb ik nu ook kennis mogen maken met het Emma kussen. En dan niet de 100 dagen gratis proefslapen, nee gewoon vanaf november. En ik kan je zeggen dat ik ook hier weer laaiend enthousiast over ben. Het kussen bestaat namelijk uit meerdere delen waardoor je de hoogte en de stevigheid aan kunt passen. Hierdoor is het Emma Kussen perfect voor alle slaaphoudingen en lichaamstypes. Dus ook voor jou!

Ben jij een buik, – rug of zijslaper?

Geverifieerd door ExactMetrics