Thuisleven.com
Kleine ijsbeer en de verdwenen vissen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kleine ijsbeer en de verdwenen vissen

Kleine ijsbeer en de verdwenen vissen

Soms heb je van die dagen op je werk dat je blij bent dat je thuis komt. Zo ook afgelopen week, gelukkig veranderde mijn humeur van het ene op het andere moment nadat ik een briefje achter de deur zag liggen. De postbode was geweest en ik mocht mijn pakket ophalen. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid fietste ik naar het postkantoor (in de hoop dat het pakket niet al te groot zou zijn) en haalde het pakketje af. Gelukkig was het pakket goed te dragen ondanks dat het zwaar was. Afkomst “De Vier Windstreken” was voor mij al voldoende om helemaal blij te zijn. Bij thuiskomst heb ik de doos meteen open gemaakt en de boeken bewonderd. Vandaag is het tijd voor “Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen”. En al helemaal leuk… Wij mogen eenzelfde boek weggeven, maar meer daarover lees je later.

Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen

Vorig jaar is Lars samen met zijn vader naar de Visbaai geweest. Dat is een smalle zeestraat, boordevol met vis. Lars zijn moeder verteld dat de mensen steeds dichterbij komen aangezien het steeds warmer wordt. Doordat het warmer wordt smelt het ijs. Met brommende vliegen (helikopters) komen de mensen over hun gebied heen. Lars brandt van nieuwsgierigheid en besluit om voor één keer alleen naar de Visbaai te gaan. Om daar te geraken neemt hij de korte route dat is via een spleet door een gletsjer. Dat is best spannend en eng want het is een smalle donkere kloof. Als Lars door de spleet heen is ziet hij inderdaad dat het grootste deel van het ijs gesmolten is. Lars heeft honger gekregen van de wandeling en wilt een vis vangen, echter zijn er geen vissen meer te bekennen. Wel zijn er een zeehond en een vogel, gevolgd door een enorm containerschip. De zeehond en de vogel vertellen dat er geen vis meer is vanwege alle schepen die er rond varen. Lars vind dat ze dat probleem op moeten lossen.

Gaat het Lars lukken om samen met de zeehond en de vogel de vissen terug te laten keren in de Visbaai? Je leest het allemaal in het boek.

De verhalen van de Kleine IJsbeer zijn geschreven om kinderen op een subtiele wijze kennis te laten maken met de negatieve invloed die mensen hebben op de natuur. Mijn kinderen vinden de verhalen zo boeiend dat ze plannetjes mee verzinnen om het probleem op te lossen.

Info en waar te koop

Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen is o.a. te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com.
Auteur: Hans de Beer
Illustrator: Hans de Beer
ISBN: 9789051165999
Uitgever: De Vier Windstreken

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

70 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics