Selecteer een pagina

De ijsbeer heeft problemen met slapen. Hij pakt zijn dekentje en loopt naar buiten, daar komt hij de poolvos tegen. IJsbeer verteld dat hij moeite heeft met slapen, poolvos heeft nooit moeite met slapen. Zij draait zich altijd lekker in haar staart, dat het zachtste dekentje is die er bestaat. Dat gaat de ijsbeer ook proberen. Maar hoe hard hij ook zijn best doet, zijn staartje is te klein om zich er heerlijk in te wikkelen. Dus pakt hij zijn dekentje weer op en loopt verder door het bos. Daar komt hij nog meer dieren tegen. Zal het hem lukken om uiteindelijk in slaap te vallen?

Wat vinden wij ervan?

De IJsbeer en de nacht

Wat mij erg opvalt aan het verhaal is het terug komend begrip van een probleem dat opgelost moet worden. Dat lukt dan niet meteen en dan wordt het nog eens geprobeerd tot het probleem verholpen is.
Ofschoon je zou kunnen denken dat het verhaal daarom herhalend is, werkt het voor kinderen juist erg goed. Kinderen komen veel problemen tegen die ze nog niet weten op te lossen. Door vele verschillende voorbeelden te nemen leren ze juist om te gaan met problemen en niet op te geven als het niet gelijk werkt. Hierdoor is het boek een goede aanrader voor jonge kinderen, die zich volledig op de illustraties in het boek kunnen focussen.

Info en waar te koop

De IJsbeer en de nacht
Auteur: Bouke Billiet
Illustraties: Marjolein Pottie
ISBN: 9789462913431
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics