De IJsbeer en de nacht
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De ijsbeer en de nacht

De ijsbeer en de nacht

De ijsbeer heeft problemen met slapen. Hij pakt zijn dekentje en loopt naar buiten, daar komt hij de poolvos tegen. IJsbeer verteld dat hij moeite heeft met slapen, poolvos heeft nooit moeite met slapen. Zij draait zich altijd lekker in haar staart, dat het zachtste dekentje is die er bestaat. Dat gaat de ijsbeer ook proberen. Maar hoe hard hij ook zijn best doet, zijn staartje is te klein om zich er heerlijk in te wikkelen. Dus pakt hij zijn dekentje weer op en loopt verder door het bos. Daar komt hij nog meer dieren tegen. Zal het hem lukken om uiteindelijk in slaap te vallen?

Wat vinden wij ervan?

De IJsbeer en de nacht

Wat mij erg opvalt aan het verhaal is het terug komend begrip van een probleem dat opgelost moet worden. Dat lukt dan niet meteen en dan wordt het nog eens geprobeerd tot het probleem verholpen is.
Ofschoon je zou kunnen denken dat het verhaal daarom herhalend is, werkt het voor kinderen juist erg goed. Kinderen komen veel problemen tegen die ze nog niet weten op te lossen. Door vele verschillende voorbeelden te nemen leren ze juist om te gaan met problemen en niet op te geven als het niet gelijk werkt. Hierdoor is het boek een goede aanrader voor jonge kinderen, die zich volledig op de illustraties in het boek kunnen focussen.

Info en waar te koop

De IJsbeer en de nacht
Auteur: Bouke Billiet
Illustraties: Marjolein Pottie
ISBN: 9789462913431
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Lijkt me een heel leuk boek om samen met onze jongste kleinzoon te bekijken en voor te lezen als hij ietsjes ouder is (hij is nu 16 maanden). Vroeger las ik mijn kinderen bijna dagelijks voor en dat is altijd een mooi moment om de dag mee af te sluiten.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics