Selecteer een pagina

Een paar weken geleden kocht ik bij Social Deal entree tickets voor GaiaZoo in Kerkrade met hoge korting. Zo konden we voor een leuk bedrag een dagje naar de dierentuin. De kinderen, en wij ook, vonden het maar wat leuk. Het is intussen alweer een behoorlijke tijd geleden dat we bij deze dierentuin geweest zijn. Er bleek dan ook een hoop veranderd te zijn in positieve zin. We hebben onze ogen uitgekeken bij de hoeveelheid dieren en heerlijk gespeeld in de overdekte speeltuin. Na een flink aantal uren was het helaas sluitingstijd. In de auto op weg naar huis vertelden de kinderen dat ze het maar wat leuk zouden vinden als ze ooit in een dierentuin zouden kunnen werken. Die gedachte bracht mij bij de serie van Zookids. Een serie waar ik al eens eerder over geschreven heb en nu deel 6 van heb liggen. Stilzwijgend reed ik verder naar huis en bij het naar bed brengen van de kinderen besloot ik het boek er maar eens bij te pakken…

IJsbeer bedreigd

Jurre en Jasmijn zijn ondertussen alweer een tijdje kinderDIERecteur in de dierentuin Zoopark. Als ze een middag vrij hebben brengen ze daar dan ook hun tijd door. Zoals ook vandaag het geval is. Maar dit keer is er spannend nieuws. Er bestaat een mogelijkheid dat Irma, een ijsbeer, zwanger is, middels een fokprogramma. Jurre en Jasmijn mogen samen met de dierenverzorger Marcel helpen om het hol, bij het dierenverblijf van de ijsberen, zo goed mogelijk na te bootsen met de natuur. En dan is het afwachten of Irma daadwerkelijk zwanger is of niet. In het hol zijn camera’s opgehangen, zo kunnen de dierenverzorgers de ijsbeer zo goed mogelijk in de gaten houden. Om het geheel nog leuker te maken zetten ze de beelden ook op hun website.

Zo kunnen geïnteresseerden ook thuis de beelden bekijken. Reuze spannend natuurlijk want wanneer gaan de kindjes geboren worden als ze al in verwachting is. Jurre en Jasmijn proberen dan ook zo vaak mogelijk langs te gaan en thuis de beelden te bekijken. Bovendien doen de twee kinder directeuren er alles aan om Irma zoveel mogelijk rust te bieden. Zo is er lint gespannen bij het verblijf om bezoekers op afstand te houden en gaan ze langs het leerlingenhuis waar met regelmaat veel kabaal vanaf komt. Ook organiseren ze een voorstelling om het leefgebied van de ijsbeer in de natuur onder de aandacht te brengen.

Zou Irma echt zwanger zijn? Je leest het allemaal in Zookids – IJsbeer bedreigd.

Info en waar te koop

Zookids – IJsbeer bedreigd is o.a. te koop bij Bol.com.
Auteur: Liesbeth van Linsbergen
Illustrator: Juliette de Wit
Uitgever: Royal Jongbloed
ISBN: 9789085432975

Dit boek is geschikt om zelfstandig te lezen voor kinderen met het nivo AVI M6 / CLIB-6. Of om gezellig voorgelezen te worden door de ouders.

Lees ook:

*** Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar ***

Geverifieerd door ExactMetrics