Een boek lezen is niet alleen erg leuk maar ook nog eens behoorlijk leerzaam. Zelfs bij voorlezen van een boek leert je kind op die manier woorden die hij anders niet zo snel zou leren. Wat mij vooral opvalt is de fascinatie bij kinderen. Zo kunnen ze eindeloos dezelfde films of boeken lezen. Hoe leuk is het dan om van een boek een boekenreeks te hebben waar steeds weer dezelfde personen in voor komen maar het toch elke keer weer iets anders is. Zo is de serie Zookids een echte aanrader. Al eerder schreef ik recensies over de leuke serie ‘Zookids’ en ook nu mocht ik weer een boek recenseren uit deze reeks.

Gevaar bij de giraffen

Jurre is jarig en hij mag, als kinderdirecteur, zijn kinderfeestje vieren in Zoopark. Hij heeft negen uitnodigingen gekregen, samen met Jasmijn schrijft hij de uitnodigingen uit.
En dan is er het dag van het verjaardagsfeestje. Jurre ontvangt allerlei leuke cadeau’s. Zo krijgt hij een verrekijker, een wildedierenetui en een dierenkwartetspel. Ook van de dierenverzorgers ontvangt Jurre een cadeau. Ze eten een stuk taart met wat fris. Na de feestelijke ontvangst vertelt Janet, iemand van Zoopark, dat ze een spellen parcours door het park afleggen.

De kinderen worden in twee groepjes verdeeld. Jurre en Jasmijn zitten in één groepje samen met drie anderen. Ze beginnen bij de giraffen met het spel stelten lopen. Zodra de punten verdiend zijn rennen ze naar het volgend spel bij de Flamingo’s. Hier spelen ze het spel op één been staan. De een is hier beter in dan de andere, zodra ze allemaal weer op twee benen staan vertrekken ze naar het volgend spel.

Terwijl het groepje van Jurre naar het volgend spel lopen missen ze Maikel. Het groepje zoekt naar de jongen maar kan hem niet vinden. Ze besluiten vervolgens om de spellen af te maken. Bij de zoektocht naar de spellen vinden ze een briefje met een raadsel erop. Maikel komt na een poosje terug, hij heeft een briefje bij zich die hij kreeg van een jongen onderweg. Op het briefje staat dat er nog een ca.. bij de giraffen te vinden is. Het groepje gaat naar de giraffen toe en zoekt naar het cadeau. Dan vinden ze het pak in een boom. Jurre en Jasmijn vertrouwen het pakje niet en halen de directeur erbij. Die vertouwt het zaakje niet en schakelt de politie in.

Hoe zou het aflopen met het geheimzinnig pakket? Je leest het allemaal in het niet te, spannend boek Zookids – Gevaar bij de giraffen.

Info en waar te koop

Auteur: Liesbeth van Binsbergen
Illustraties: Juliette de Wit
Uitgever: Royal Jongbloed
ISBN: 9789085433002

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics