Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > Zonbescherming > Zongevoelige huid

Zongevoelige huid

Al mijn hele leven heb ik hetzelfde probleem zodra het mooie weer begint. Ik verbrand heel snel. Ik heb een erg bleke huid met sproeten en zit dus middenin de risico groep. Ik mag van geluk spreken dat mijn dochters een iets minder gevoelige huid hebben. Ook mijn gezicht verbrandt enorm snel. Dat is een hele pijnlijke verbranding. Zelfs in de schaduw, onder een overkapping of onder een parasol verbrand ik.
Pas geleden gingen we op een frisse bewolkte dag naar een speeltuin, we hadden zelfs windjacks aan.

Op het einde van de dag wilde de zon een beetje door de wolken heen breken. Heerlijk natuurlijk, maar met een verbrand gezicht tot gevolg. Hoe frustrerend het ook is ik zal ermee moeten leven. Binnen blijven is geen optie, dus ben ik op zoek gegaan naar de juiste producten voor mijn huid. Een zonnebankkuur heb ik ook al eens geprobeerd, maar buiten dat deze veel geld kostte, hielp het mij helemaal niet.

De volgende zon producten heb ik ontdekt:

Nivea Essentials

Een dagelijkse gezicht crème met factor 30 van Nivea Essentials. Deze vond ik bij de DM in Duitsland voor € 6,45. Deze doe ik standaard ’s ochtends op en zo ben ik dus beschermd tegen de eerste zonnestralen. Als ik de kinderen naar school breng, naar mijn werk fiets of even de hond uitlaat is dit voldoende.

Ambre Solair dry sensitive expert gezichtsspray

Ambre Solair dry sensitive expert gezichtsspray (Factor 50), deze spuit ik op mijn gezicht en hals als ik langer buiten ben en door de compacte verpakking past een spray gemakkelijk in mijn handtas. Het plakt totaal niet en ik ben er nog nooit mee verbrand.
Deze kun je kopen bij de diverse drogisterijen. De prijzen verschillen nogal, maar een 1+1 aanbieding komt geregeld voorbij.

Lippenbalsem Factor 50

Voor mijn lippen gebruik ik Lippenbalsem Factor 50 gekocht bij DM voor €1,45

Ambre Solair Factor 50

Voor de rest van mijn lichaam tijdens uitstapjes naar b.v. het zwembad gebruik ik uiteraard een goede zonnebrandcrème, namelijk de Ambre Solair Factor 50 in spuitbus. Ook hiervan verschillende de prijzen nogal, maar zoals al eerder gezegd zijn ze regelmatig in de aanbieding.

factor 50 zonnebrandcreme

Voor de kinderen gebruik ik ook standaard een factor 50 zonnebrandcreme. Ze zijn nergens overgevoelig voor dus ik zorg altijd dat ik een product gebruik wat ook waterproof is, maar toch worden ze per dag verschillende malen ingesmeerd en na het zwemmen zeker.

Ik heb een aantal zonnebrandcrème producten genoemd die ik gekocht heb bij de DM in Duitsland, voor diegene die hier niet in de buurt komen, zijn er ook Nederlandse varianten op de markt. Als ik deze producten gebruik, gaat alles goed, mits ik het goed gebruik natuurlijk. De zonnebrandcrème smeer ik opnieuw op na het zwemmen net als de gezichtsspray. De lippenbalsem gebruik ik gedurende de dag een paar keer.

Lees ook:

Nu ben ik toch wel benieuwd, wie kampt er ook met dit probleem en hoe los je dat op?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics