Steeds vaker hoor ik om mij heen dat insmeren voor de zon noodzakelijk. Zeker omdat huidkanker steeds vaker voor komt. En ook al zijn we ons daarvan bewust. Het goed insmeren met Eucerin zit er bij de meeste mensen toch nog niet helemaal goed in. Daarom wat weetjes op een rij:

Wist je dat

  • Je elke 2 uur moet gaan smeren. Heb je hier moeite mee stel dan een alarm in.
  • Factor 30 97% beschermt tegen schadelijke stoffen. Factor 50 98% beschermt tegen schadelijke stoffen.
  • Je na het zwemmen, afdrogen en zweten het beste nieuwe zonnebescherming aan kunt brengen.
  • De huid kun je het best voorzichtig kunt laten wennen aan de zon(nebescherming).
  • Je het beste tussen 12:00 en 15:00 de schaduw op kunt zoeken. Vergeet niet om ook in de schaduw in te blijven smeren.
  • Dat als je toch de zon in gaat je het beste een petje, zonnehoed en kleding kunt dragen die tegen de zon beschermen.
  • Je het best een arts kunt raadplegen na uitslag, jeuk of een snelle verbranding. Zeker als dit vaker gebeurt.
  • Bij sommige huidaandoeningen helpt UV-straling, bij andere juist niet.

En vergeet niet: smeer liever iets te royaal dan te zuinig!

Eucerin sun protection

De Eucerin Sun Sensitive protect Sun mist dry touch SPF30 zorgt er voor dat je nog makkelijker jezelf kunt voorzien van een goede zonbescherming. Door de flacon te schudden voor gebruik en daarna je lichaam in te sprayen ben je in een mum van tijd klaar, zelfs zonder plakkerige handen. De flacon heeft een inhoud van 200 ml, een SPF – UVA 30 en is geschikt voor de gevoelige huid, hierdoor erg geschikt voor het hele gezin.
Mijn ervaring is dat ik de kinderen, mijn partner en mijzelf veel sneller voorzie van een goede bescherming tegen de zon sinds ik een spray vorm gebruik. Juist omdat je het snel snel toe kunt passen, waar je ook bent, maakt het niet alleen makkelijk om te doen ook biedt het even verkoeling aan tijdens het sprayen en erna.

Eucerin After sun

Na een dagje in de zon is het heerlijk om ’s avonds voor het slapen gaan jezelf even op de te frissen. Daarna smeer je je huid in met de after-sun om je huid te voorzien van Eucerin After Sun Crème-Gel Sensitive Relief. Deze bevat een unieke toevoeging van een innovatief antioxidanten afweersysteem van Alpha-Glycosylrutin. Deze ondersteunt de regeneratie van de huid. Bovendien is de formule verrijkt met Licochalcone A, dat de huid weet te kalmeren na een te lange blootstelling aan de zon.
Mijn ervaring is dat de creme zich heerlijk uit smeert en een verkoelend effect heeft. Maar vooral merk ik het verschil in de droogte van de huid. Na een aantal dagen smeren merk ik wel degelijk dat mijn huid echt een stuk minder droog aanvoelt dan de weken ervoor, iets wat apart is aangezien de zon zich nu meer laat zien dan de weken ervoor.

Lees ook:

Hoe vaak smeer jij je in?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics