Thuisleven.com
Tips 1e schoolreisje
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Handige tips om je voor te bereiden op een schoolreisje van je kind

Handige tips om je voor te bereiden op een schoolreisje van je kind

Begin juni gaat onze tweeling voor het eerst mee met een schoolreisje, wat hebben ze er zin in. Met de bus gaan ze gezellig met groep 1 en 2 naar Pee Wee in Posterholt. Dat ligt nog onder Roermond, wat vanuit school zeker een uur rijden is met de bus. Pee Wee is als ik dat lees op de website eigenlijk alles wat een kind nodig heeft, zowel indoor als outdoor. Binnen is er een speeltuin van ongeveer 2400 vierkante meter en buiten hebben de kinderen een ruimte van maar liefst 20.000 vierkante meter. Voor mensen die dat prettig vinden is er blijkbaar een groot buitenterras die uitkijkt over de speeltuin. Dat klinkt dus al heel ideaal al zeg ik het zelf. Toch zijn er ouders die het best spannend vinden, ikzelf ook wel een beetje, om hun kind zo de eerste keer mee te laten gaan met een schoolreisje. Met de onderstaande tips zal je je vast een stuk prettiger voelen en je kind dus ook.

1. SOS-bandjes

Voor Lucas en Eva heb ik speciale siliconen SOS-bandjes laten maken met mijn telefoonnummer erop. Mocht er onverhoopt iets gebeuren of een van de twee zou uit enthousiasme toch van de groep weg raken kan iemand me altijd nog bellen. Dat geeft de kinderen maar zeer zeker mezelf een heel prettig gevoel. Deze SOS-bandjes zijn overigens ook erg ideaal als je kind een bepaalde allergie heeft, hiermee valt het meteen op dat mensen erop moeten letten.

2. Reservekleding

Het blijven nu eenmaal ondernemende kinderen en een ongelukje zit in een klein hoekje. Het maakt niet uit of ze net te laat zijn met naar het toilet te gaan omdat ze druk aan het spelen zijn, of ze in een waterplas terecht komen of het weer dat tegen zit. Reservekleding is altijd handig om mee te geven. Op deze manier weet je zeker dat je kind lekker droge kleding heeft om aan te trekken als dat nodig is. Geef voor de zekerheid ook een plastic tas mee waar de vieze/natte kleren in kunnen.

3. Poncho

Sowieso is het altijd handig om de dagen voor het schoolreisje de weersvooruitzichten in de gaten te houden. Ik zorg er altijd voor dat ik goedkope (wegwerp)poncho’s in huis heb zodat ze die mee kunnen nemen in hun rugzak als dat nodig zou zijn. Het is maar een klein pakje maar kan je een hoop narigheid besparen.

4. Drinken

Op het briefje stond dat er voor eten en drinken gezorgd wordt dus dat scheelt alweer. Mocht je zeker willen weten dat je kind voldoende drinkt kun je nog altijd een bidon vullen met water of ranja en er wat ijsblokjes bij doen zodat het drinken koel blijft. Wordt het echt warm weer kun je er ook nog wat aluminiumfolie omheen draaien zodat het drinken nog langer koel blijft. De kinderen mogen wat fruit meenemen, in ons geval geef ik de kinderen druifjes of reeds afgepelde mandarijntjes mee.

5. Insmeren

Het is een hele kunst voor leerkrachten en ouders om een grote groep kinderen in te smeren met zonnebrandcrème. Wil je zeker weten dat je kind deels beschermd is, smeer dan je kind zelf voor vertrek alvast in met een goede beschermingsfactor. Voor de zekerheid kun je altijd een zonnebrand roller in de tas van je kind doen. Deze kunnen ze makkelijk zelf gebruiken en Nivea verkoopt deze bijvoorbeeld al voor nog geen 5 euro. Daarnaast kun je nog altijd een pet (voorzien van een naamsticker) meegeven in de rugzak.

6. Goede schoenen

Vaak maken kinderen tijdens een schoolreisje heel wat kilometers, vandaar dat het wenselijk is om goede schoenen aan te geven die lekker zitten en die al goed ingelopen zijn. Niets is zo vervelend als een hele dag met blaren rond te moeten lopen. Je zou voor de zekerheid een paar pleisters mee kunnen geven voor de zekerheid.

7. De locatie

Zoek van tevoren de locatie van het schoolreisje eens op samen met je kind. Zo kun je gezellig zien waar ze naartoe gaan en krijgt je kind al en beetje een indruk van hoe het er uit ziet. Maak er een leuk gesprek van en vraag je kind wat hem of haar het leukst lijkt om te gaan doen. Op deze manier creëer je vaak al veel enthousiasme en gaat er de spanning vanaf.

8. Laat onnodige dingen thuis

Tijdens zo’n schoolreisje wil je niet dat er waardevolle spullen kwijtraken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of kinderen nemen het mee tijdens zo’n reisje. Laat je kind bijvoorbeeld zo min mogelijk sieraden dragen. Het kan kwijt raken of je kind kan zich tijdens het spelen onnodig bezeren door bijvoorbeeld kettingen of ringen.

Lees ook:

En op Mamascrapelle: Kind voorbereiden op eerste schooldag

Heb jij tips om je goed voor te bereiden?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics