Selecteer een pagina

Een saaie living omtoveren in een gezellige woonkamer? Een witte muur wat kleur geven? En een onpersoonlijke ruimte nét wat persoonlijkheid geven? Met de juiste muurdecoratie kan je dat allemaal! Maar welke muurdecoratie kies je dan? Lees hieronder verder als je wat inspiratie zoekt. 

Kunst

Wie voor stijlvol en tijdloos wil gaan, kiest voor kunst. Het geeft je woonkamer onmiddellijk een artistieke look en het straalt iets ongebonden uit. Op openbare veilingen kan je waardevolle én zeldzame stukken op de kop tikken. Houd regelmatig de aanbiedingen in de gaten en bied op de juiste momenten, mét een maximum prijs in je achterhoofd. Doe je het goed? Dan heb je binnenkort misschien wel een uniek schilderij in je living hangen. 

Design

Ben je niet zo aan schilderijen, maar houd je wel van design? Dan zijn er enorm veel waardevolle alternatieven. Denk maar aan speciale verlichting of opvallende beeldhouwwerken aan de muur. Via openbare verkoop vind je zeker wat je zoekt. Veel mensen verkopen hun volledige inboedel op die manier, dus de kans dat er iets voor jou tussen zit, is groot!  

Selfmade

Houd je het liever wat budgetvriendelijker? Dan kan je een heleboel mooie wanddecoratie zelf maken. Waarom maak je geen fotocollage of laat je je favoriete foto op groot formaat afdrukken? Ben je creatief aangelegd? Dan kan je ook gewoon zelf een schilderij in elkaar knutselen. Wie weet word jij de nieuwe Pollock. Of ben je goed met stoffen? Dan kan je ook een wandtapijt of een patchwork maken. Of het nu al dan niet perfect is, uniek is het alleszins! 

Boekenwand

Ben je een lezer? Dan kan er niets tippen aan een authentieke boekenwand. Dat hoeft dan uiteraard niet met de alomtegenwoordige Ikeaplanken te zijn. Als je het internet even afzoekt, vind je heel veel mooie houten planken die als alternatief kunnen dienen en bovendien een pak steviger zijn. Meestal kan je die zelfs volledig op maat bestellen. Alleen maar voordelen dus! 

Souvenirs

Souvenirs meebrengen van op reis is misschien niet bijster origineel, maar wel ontzettend leuk. Ben je in Parijs geweest? Hoe tof is het dan om Le baiser van Doinseau in je woonkamer te hangen? Of ben je in Peru geweest? Dan kan je misschien zo’n kleurrijk doek meebrengen voor op de slaapkamer? En zo heeft elke bestemming wel een typisch souvenir. Het voordeel? Elke keer dat je het ziet hangen, denk je weer aan die zalige momenten op reis!

Lees ook:

Wat heb jij aan de muur hangen?

Afbeelding van Natalia Kurpieva via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics