Thuisleven.com
DIY met gips: ‘Mijn souvenir van het strand’
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY met gips: ‘Mijn souvenir van het strand’.

DIY met gips: ‘Mijn souvenir van het strand’.

Een paar weken geleden kreeg ik iets onwijs leuks in huis om samen met Elin te knutselen. Het is een emmertje met de benodigde materialen om tijdens een dagje strand een eigen souvenir van het strand te maken.

Mijn souvenir van het strand.

Toen ik het eens nader ging bekijken zag ik dat je het ook best thuis kan maken, het weer in februari is nu niet zo aanlokkelijk om een dagje naar het strand te gaan. Alleen … we moesten wel schelpen hebben, dus dat wordt toch een keertje naar het strand. Het emmertje en vooral Elin moest toch nog flink geduld hebben. Na een flinke griepperiode konden we eindelijk ’s op een zondagmiddag met z’n viertjes  er op uit gaan. We besloten om even rustig naar het strand van Kijkduin te gaan om daar wat schelpen te zoeken.

Rustig? Nee, dus. Zie maar eens tegen de op hun telefoonkijkende stroom Pokemonjagers in te lopen, die opeens alleen in een flinke optocht het duin afgelopen kwamen. Na ja, we hebben wel mooie schelpen kunnen zoeken en in het strandtentje was het wel rustig. De koffie en appelvlaai was heerlijk!

Klaar voor de opdracht.

DIY met gips: ‘Mijn souvenir van het strand’

Met alles in huis konden we eindelijk het emmertje weer tevoorschijn halen en beginnen.In een diep bordje schepten we wat zand uit de zandbak en we maakten er een kuiltje in. In dat kuiltje drukten we de schelpen ondersteboven in het zand. In het zand steek je een stokje. Daarna maak je het gips aan in de verhouding 2 op 1. Dit gips giet je in het kuiltje met de schelpen. Na een kwartiertje drogen (ik adviseer om het ietsje langer te laten drogen) kun je het gips uit het zand halen. Haal het stokje er weer uit en door het gaatje kun je een touwtje doen zodat je je souvenirtje op kunt hangen.

Wat vinden wij ervan?

DIY met gips2

Wij vinden het een superleuke opdracht en een erg leuk idee om zoiets als opdracht te doen tijdens een mooie zomerdag op het strand. Ook voor thuis is het een erg leuke opdracht. We hebben inmiddels 2 souvenirtjes gemaakt en het resultaat is erg leuk geworden. Alleen het stokje is wel een dingetje. De eerste keer haalden we het stokje er te vroeg uit en het gips om het stokje heen brak af. De tweede keer hebben we het iets langer laten drogen en toen kregen we het stokje er niet meer uit. Maar ook zonder gaatje en touwtje is het resultaat erg leuk! Het leuke is dat we nog gips genoeg over hebben voor een 3e souvenir! Helaas is dit product niet meer te koop. Maar met materialen uit de winkel kun je dit alsnog maken.

Lees ook:

Ga jij graag naar het strand?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics