Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > The Fast and Furious: Hobbs en Shaw.

The Fast and Furious: Hobbs en Shaw.

Ben je ook een fan van actiefilms? Ik wel! Heerlijk genieten van snelle achtervolgingen en een goed verhaal. Dan heb je zeker The fast en furious films gezien. Wil je weten of deze de moeite waard is? Ik heb m alvast mogen bekijken! We hebben hiervoor een proefexemplaar mogen ontvangen.

Waar gaat de film over?

Het verhaal gaat over een MI6 agent, Hatte Shaw (Vanessa Kirby) die onderschept een dodelijk, door mensen gemaakt virus. Ze wordt aangevallen door een super cyborg Brixton. Hattie bedenkt zich geen moment en injecteert zichzelf met het virus. Ze heeft nu 72 uur om te kijken hoe ze het virus weer kan verwijderen uit haar lichaam en bewaren. Lukt dit niet, dan zal het virus haar doden en dan de rest van de mensheid. Bovendien is Brixton de super cuborg haar nog steeds op het spoor. Dus Luke Hobbs en Deckard Shaw worden ingeschakeld om de wereld te redden. Deckard is tevens de broer van Hattie.  Vanwege eerdere associaties haten de twee mannen elkaar en lopen lekker te mopperen.  Dit zorgt ook voor de nodige humor in de film. Heerlijk. Ze zijn beide goed in wat ze doen. Ze vinden een machine die Hattie kan redden en tevens ook de wereld. Maar daar hebben ze wel hulp bij nodig van de familie van Hobbs…

Conclusie.

Dit deel is net als de andere delen zeer de moeite waard om te kijken. Wat ik bijzonder vind aan deze film is het verhaal achter de film. Het schijnt zo te zijn dat Dwayne Johnson (Hobbs) en Jason Statham (Shaw) tijdens het opnemen van de film ruzie hadden gekregen. Zelfs zo erg dat ze niet meer met elkaar op 1 set konde zijn. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben de scenes zo opgenomen zodat ze elkaar niet tegen zouden komen en dus ook niet meer met elkaar in beeld kwamen. Dit zou de verklaring kunnen zijn voor de eerste scenes van de film. Die zijn zo opgenomen dat zelfs al is de scene met elkaar, dat deze in werkelijkheid niet met elkaar is opgenomen. Dat was met name in het eerste deel van de film.

Wat ook leuk is dat Johnson zijn neef Joe Anoaʻi in de film liet spelen. De carrière van Joe Anoaʻi (aka worstelaar Roman Reigns)  ligt al weer een tijdje op zijn gat omdat de worstelaar lijdt aan leukemie. Waar de mannen in het echt neven zijn, spelen ze in Hobbs & Shaw broers. Voor Anoaʻi betekent deze rol zijn acteerdebuut (tenzij je show-worstelen als acteren telt natuurlijk). Maar het verhaal zit goed in elkaar en de actie is echt genieten. Leuk vond ik dat je ook meer achtergrond van Hobbs krijgt. Beetje Maori in de film is altijd prettig. En zeker ook om naar te kijken voor de dames, toch? Dus als je de eerste delen van deze serie hebt gezien, moet je zeker deze gaan zien. Of beter nog: kopen. Het is een film die je zeker vaker dan 1 keer kan zien. En het is misschien ook een leuk cadeau voor onder de kerstboom?

Lees ook:

Heb jij al eens een film van The Fast and Furious gezien en wat vond je ervan?

2 reacties