Selecteer een pagina

Zodra ik ergens binnen stap kijk ik automatisch naar het interieur, de vloer en naar de kleuren die gebruikt worden door middel van gordijnen, kussens en andere accessoires in huis. Maar waar ik nog wel het meeste op let zijn vloeren aangezien er met vier kinderen toch heel wat gebeurt.

Vloerbedekking

In mijn vorige woning hadden wij vloerbedekking. Ik vond dat altijd heerlijk aan de voeten (zowel s’ ochtends als ’s avonds). Omdat het laag-pollig was kon er goed op gespeeld en gebouwd worden door de kinderen, maar na een grote water lekkage konden we die vloerbedekking wel afschrijven.  Met pijn in mijn hart hebben we de vloerbedekking verwijderd en er kwam een mooie laminaat vloer voor in de plaats. Geloof het of niet maar ook hier was de pret na een paar jaar vanaf.

oor het houten speelgoed ontstonden er deukjes, nu vind ik dat nog niet het grootste probleem. Immers is een woning geen museum en mag erin geleefd worden, maar door de groeven was het een grote schoonmaak klus. Iets waar we dus absoluut niet bij stil hebben gestaan. Bovendien hebben wij nu een houten tafel en kasten met een houten teint erin en om heel eerlijk te zijn is hout op hout toch niet echt mijn smaak. Kortom ik ben op zoek naar iets wat onderhoudsvriendelijk is en goed past bij de rest van het interieur.

Vloer kiezen

Na een zoektocht op internet vind ik meerdere opties zo zijn er niet alleen vloerbedekkingen en laminaat vloeren maar ook prachtige stenen vloeren, zodra ik dit voorleg bij mijn vriend trekt hij gelijk zijn wenkbrauwen op en antwoord iets met kil en koud. Dus ook een stenen vloer kunnen we wel vergeten. Dan opeens komt er iets over een gietvloer naar boven dat mijn aandacht trekt.

Ofschoon ik dacht dat een gietvloer echt iets is voor bedrijven, zie ik de meest prachtige foto’s voorbij komen van interieurs waarbij gekozen is voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem. Een gietvloer is erg strak en zeer glad, ik zie gelijk geen problemen meer van ophopend vuil waar je moeilijk bij kunt. Ook staat er een mooi overzichtje van praktische voordelen van een gietvloer. Zo is een gietvloer onderhoudsvriendelijk, slijtvast en vrij van verborgen vuil of stofmijt. Tevens is het reinigbaar met slechts een vochtige doek, comfortabel, op lange termijn goedkoper dan andere vloeren. En bovendien heerlijk om op te spelen, wonen en leven!

Ik denk oprecht dat ik een mooie optie heb voor onze toekomstige vloer. En het mooie van deze vloer is dat het zelfs in de garage doorgetrokken kan worden zodat er een look ontstaat.

Lees ook:

Wat vinden jullie van een gietvloer?

Geverifieerd door ExactMetrics