Thuisleven.com
Verno lijsten.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Meer over lijsten en inlijsten van bewaarexemplaren

Meer over lijsten en inlijsten van bewaarexemplaren

Op de vliering ligt een bonte verzameling aan foto’s, diploma’s, tekeningen en andere bewaarexemplaren. Die zijn daar terecht gekomen na de laatste verhuizing. Ze zitten in dozen, albums of shoppers en staan daar niemand in de weg. De kinderen vinden het leuk om het met enige regelmaat door te nemen. Er wordt een bundel mee naar beneden gesleept en gaan op de bank zitten. Ze kletsen ronduit en stellen vragen over hun kindertijd. Iedere keer bekruipt mij weer de gedachte om er iets mee te gaan doen, maar wat dan?

Pinterest

Pinterest is mijn vriend wanneer ik op zoek ben naar inspiratie. Vervolgens heb ik een paar avonden later ideeën zat, maar dan die uitvoering hé. Ik zie de leukste compilaties voorbij komen. Allerlei kleine, houten fotolijstjes in verschillende formaten. Dat vormt tezamen een hele mooie compositie met de hoogtepunten van het gezinsleven. Ook zie ik enorme Barok lijsten opgesierd met een eerste tekening. Deze Barok lijsten kunnen als vanouds goudkleurig zijn, maar natuurlijk ook wit, waarom niet? Het vormt een enorm contrast op de muur en trekt als vanzelf de blik er naar toe. Ik besluit al zoekende om in te zetten op lijsten. Dat besluit is alvast genomen.

Verno

In mijn zoektocht kom ik langs Verno, een ambachtelijke lijstenmaker. Wat mij erg aanstaat aan dit bedrijf is dat ze het ambacht van lijsten maken een modern jasje hebben gegeven. Ze maken gebruik van de nieuwste technieken in combinatie met lijsten én spiegels in allerlei stijlen zoals Barok, Modern, Klassiek, Industrieel en Scandinavisch. Dat maakt dat ze flexibel in kunnen springen op de wens van de klant. Dan moet je natuurlijk wel weten wat je wilt. Om dat iets gemakkelijker te maken staat de site vol met creatieve voorbeelden. En het gezegde: “Liever goed gestolen dan zelf slecht bedacht”, gaat hier wel op. Eerst wijd ik uit over het idee en de beoogde plek.

Eregalerij in huis

We hebben onze muur in een lockdown zonnig geel geverfd. Doordat het de muur over de hele diepte van de benedenverdieping is schijnt altijd het zonnetje binnen in huis. Tenminste dat gevoel krijgen wij ervan. Hoe leuk zou het zijn als we onze zonnetjes van kinderen ook een plaatsje geven op deze muur. Een soort eregalerij met een verzameling van hoogtepunten. Om de kleurige gedachte voort te zetten wil ik per kind een leuke tekening uitzoeken.

Inlijsten

Wist je dat je bij Verno van alles in kunt laten lijsten? Van de eerder genoemde foto’s, diploma’s en tekeningen tot zelfs een borduurwerk en je trouwjurk. Je kunt een losse lijst bestellen of een voorwerp naar keuze in laten lijsten door gebruik te maken van de inlijst-service. Dan weet je in ieder geval wel zeker dat het past. Liever dat zij tweemaal meten en eenmaal zagen, dan ik.

De lijst(en)

Ik kan heel handig de beoogde grootte van het in te lijsten object invoeren bij Verno. Ook kan ik op kleur en/ of stijl selecteren. In de Scandinavische stijl vind ik de lijsten met een brede rand van steigerhout erg mooi. Dat zal een mooi natuurlijk contrast vormen op onze muur. Dat past erg in onze botanische woonkamer met veel planten. De lijsten zullen de kleurige tekeningen een mooi podium geven.

Lees ook:

Wat zou jij graag in laten lijsten?

Bron afbeelding: Verno

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

  • Ik heb al een paar mooie borduurwerken laten inlijsten. Twee verschillende sterrenbeelden. Stier en steenbok. Die op de slaapkamer hangen. Heb in een la nog 1 borduurwerk liggen, die ik eigenlijk ook zou moeten laten inlijsten. Waterkant, met een eend en een reiger en wat waterplanten.

  • Een kindertekening inlijsten is sowieso een succes met onze kunstenaar in de dop maar ik vind het ook leuk om gedroogde bloemen in te lijsten.

    • De schoolfoto’s van de kinderen, allemaal na elkaar of samen in één lijst. Anders liggen ze maar ergens te verstoffen.. Toch leuk om die koppies steeds te zien veranderen!

  • Bedankt voor de tip ik wilde mijn diamond painting inlijsten ik had een lijst gekocht bij de action maar het paste niet helemaal dus had ik maar een stuk van de painting afgeknipt .

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics