Het is bijna Pasen. Hoe ga je daar optimaal van genieten? Twee dagen lang vrij met je eigen gezin of met een bezoeker erbij. Thuisleven zet de leukste en lekkerste tips voor je op een rijtje. Zodat het ook echt genieten wordt van allerlei paasgerechten!

De lekkerste recepten voor een lang Paasweekend

Laten we beginnen bij het Paasontbijt of liever nog uitgeslapen aan de Paasbrunch. We zijn dol op eieren en simpele recepten. Het ovenheerlijk recept voor een brunch met Pasen is hiervan het perfecte voorbeeld. Ovenheerlijk is hierin de woordspeling voor overheerlijk. En het meeste heb je al in huis, dus geen overhaaste bezoekjes naar de supermarkt. Het draait allemaal om een sneetje wit brood, wat spek, een ei, wat boter en een muffinblik. Een kind kan de was doen of eet je liever een Matze met Pasen? Over de aankleding van de vrolijke Paastafel later meer.

Ovenheerlijk recept voor een Moederdag of Paasbrunch

Tussendoortjes

Aubergine is een prima vleesvervanger. Het zit namelijk boordevol goeds: vezels, vitamines, mineralen en weinig calorieën. Niet voor niets is de aubergine een graag geziene gast in de vegetarische keuken. Wat dacht je van deze aubergine pizza. Hiermee eet je superlekker, vegetarisch en koolhydraatarm. De pizzabezorger heeft het nakijken!

Aubergine pizza

Het Paasdiner

Het gourmetstel laten we in de kast staan deze Pasen. Voor het Paasdiner schakelen we over naar de kleur paars. Paars is de kleur van de aubergine. Deze is zeer goed verkrijgbaar rond Pasen en zorgt in zijn eentje al voor een kleurrijke paastafel. De aubergine is ook uiterst geschikt voor kleine hapjes tussendoor of zit je al vol van het paasbrood en de paaseitjes?

Aubergine uit de oven

Het oog wilt ook wat

Pasen is bij uitstek het feest dat zich leent voor versiering. Zo hang ik ieder jaar de krulhazelaar vol met houten paaseieren. De kinderen vlechten een paaseiversieren paaseieren of maken een Paashaas van een closetrol. Ook het interieur wordt aangepakt door een mooi bloemstuk te maken van takken en tulpen voor op tafel. En wist jij dat je prachtige paasdecoratie kunt maken van kwarteleieren?
Pasen met tulpen

De Paastafel

Er zijn leuke decoratiestukken te verkrijgen om de Paastafel mee te versieren. Een deel kun je ook zelf maken. Kijk maar eens naar deze leuke besteksetjes en bakjes voor je strooisels. Je haalt gelijk het voorjaar in huis met die leuke narcissen.

DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch..

Wat vind jij de lekkerste paasgerechten?

Geverifieerd door ExactMetrics