Thuisleven.com
paasei vlechten

Paas diy: paasei vlechten.

Over twee weken is het weer Pasen en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Ondanks dat Kerst en Halloween mijn favoriete feestdagen zijn is ook Pasen wel een favoriet. Dit aangezien we erg vrolijk worden van al die felle kleuren en vrolijke decoratie. Vorig jaar deelden we al een hele leuke diy: DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch

DIY- Paasei vlechten.

Naast decoraties voor de brunch zijn we ook elk jaar weer bezig met andere knutselprojecten met de kinderen. Dit jaar hebben de kinderen van mij mogen kiezen wat ze wilden maken. Nu ze naar school gaan weten ze ook duidelijk te vertellen wat ze wel leuk vinden om te maken en wat niet. Dat ze me wilde helpen met een leuke diy voor Pasen was duidelijk. Een keuze maken wat ze nu precies wilden maken was toch best lastig aangezien er zoveel keuze was. Nu scheelt het dat ze op school vast wel het een en ander zullen knutselen in het thema van Pasen.

Toch weerhoudt het Lucas en Eva niet om ook thuis te willen knutselen en dat vind ik alleen maar gezellig. Na veel wikken en wegen hebben ze samen uiteindelijk besloten dat ze een paasei wilden vlechten. Het voordeel hiervan is dat het precies aansluit bij wat ze op school leren. En dat ze toch ook nog een beetje na moeten denken bij wat ze gaan doen. Kortom, we hebben met deze activiteit meerdere dingen bereikt: de kinderen zijn creatief bezig. We hebben een activiteit die we samen kunnen doen en als extra zijn ze nog eens educatief bezig ook. Wat wil je nog meer op een zondag als het buiten niet al te lekker weer is om buiten te spelen?

Benodigdheden:

Voor deze diy heb je eigenlijk niet heel veel geks nodig en heb je waarschijnlijk al meer bruikbaars in huis dan je denkt:

  • Stevig papier als basis
  • Dunne stroken papier
  • Stift en potlood
  • Een hobbymesje of schilmesje
  • Een snijplank of mat om eronder te leggen
  • Zonodig plakband om de stroken eventueel vast te plakken

Voorbereidingen:

De voorbereidingen voor dit knutselproject zijn heel simpel. Je tekent met stift op het stevig papier de vorm van een paasei. Deze teken je zo groot mogelijk zodat je kind straks zeker de ruimte heeft. Vervolgens teken je op afstand van elkaar met potlood een aantal verticale lijnen. Let er wel op dat je kiest voor een even aantal lijnen anders kom je niet gelijk uit zoals je helaas ziet op de foto hieronder. Ik kon het echter niet over m’n hart verkrijgen om deze weg te doen en ze helemaal opnieuw te laten beginnen door een foutje van mij 😉 Het is dus handig om het een beetje uit te meten zodat ze ongeveer op gelijke afstand van elkaar zitten.

Lowbudget.

Daarnaast is het handig om van tevoren even de stroken op het ei te leggen zodat je ziet hoe ze komen zitten. Dan zie je meteen dat ze zeker om en om komen. Je kunt stroken kopen in een hobbywinkel of andere goedkope winkel waar ze hobbymaterialen verkopen maar wat ook leuk is en zelfs lowbudget is restpapier gebruiken. Ikzelf heb een map en daarin bewaar ik allerlei stukken papier die over zijn van andere hobbyprojecten maar die zonde zijn om weg te gooien want die kun je namelijk best nog gebruiken voor andere projecten zoals deze.

Snijden.

Zodra je de lijnen hebt uitgemeten kun je met een mesje de lijnen snijden. Je zorgt dat het papier zeker helemaal door is zodat je kind makkelijk kan gaan vlechten. De kunst is om op te letten dat de stroken om en om erin worden gedaan zodat je een heus vlechtwerk krijgt zoals op de foto. Op deze manier kun je voor elk thema wel iets moois maken. In plaats van een paasei kun je er ook voor kiezen om een paashaas te maken en dan de buik van de paashaas te laten vlechten bijvoorbeeld. Hieronder zie je het resultaat van onze tweeling:

Lees ook:

Heb jij een leuke knutseltip voor Pasen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Super leuk en makkelijk uitgelegd makkelijk om te maken en de meeste mensen hebben de spullen ervoor ook wel in huis. Leuk voor jong en oud vraag wel even hulp aan je ouders voor het snijden je hoeft niet perse sterk papier te hebben het kan ook met normaal papier dat heb ik namelijk ook gedaan

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics