Dochterlief (9) zou de Paasbrunch verzorgen. Wij mochten niets doen, alleen hongerig toekijken. Ze schreef ruim tevoren een boodschappenlijstje en dat zag er veelbelovend uit. De boodschappen deed ze een vrijdag al, dus zij had geen last van de drukte. Op eerste Paasdag is het dan eindelijk zover en ze kookt de eieren en roostert wit brood. Samen met haar zusjes dek ik de tafel en ze serveert haar Paasbrunch: een zacht gekookt eitje met reepjes geroosterd brood om in het zachte eigeel te dippen. Geslaagd! Bron Het grote Kluitman Kinderkookboek, om je vingers bij af te likken

Brunch met Pasen

Later die dag kijk ik naar foto’s en filmpjes van vrienden en bedrijven en knipper met mijn ogen. Wat zie ik? Een snee wit brood, een plak bacon, een muffinblik en een eitje. Dat kan ik ook en we hebben nog wit brood over.

Ik zoek nog wat verder op internet en zie vele variaties op dit kinderlijk eenvoudige recept. Het filmpje kan ik helaas niet terug vinden, maar dit is de strekking:

  • Je vet een muffinblik in.
  • Dan neem je een snee wit brood en rolt het wat platter met de deegroller.
  • Je legt er een plak bacon, ham of spek op.
  • Je drukt het in het bakblik.
  • En tikt er een rauw eitje in.
  • Een klein kwartiertje in de oven op 170 graden tot het wit is gestold.
  • Wat peper en/of bieslook strooien en klaar!

Variatie met pasen

De liefhebber kan er zelfs nog wat kaas overheen strooien voordat het blik de oven in gaat of achteraf aan tafel. Ik heb een snee met en een snee zonder korsten gemaakt. Dat eerste geniet onze voorkeur. Niet alleen past het eitje beter in je kuipje ook zijn de korsten af te breken en te dippen in je eitje. We hebben genoten en ik kan het alle kinderen aanraden voor Moederdag.

Lees ook:

Hoe eet jij je eitje graag?

Geverifieerd door ExactMetrics