Pasen met Matze
Thuisleven.com > Eten en drinken > Pasen met Matze.

Pasen met Matze.

Een jarenlange traditie met Pasen schijnt het eten van een Matze met bruine suiker en roomboter te zijn. Daar wilde ik het fijne van weten. Een Hollandia Matze bestaat uit niets anders dan tarwebloem met wat water. Er is zelfs geen zout of E-nummers toegevoegd.

Matze crackers.

Op een door-de-weekse woensdagmiddag serveer ik de kleine zeshoekige en grote Matze crackers. Oma is op visite en roept gelijk uit: “Hé, dat aten wij vroeger ook!” Wacht eens even, is het dan toch geen marketingstunt? “Wat deed je er dan op?” “Nou, gewoon boter met suiker,” zegt oma.

Pasen met Matze

Roomboter en bruine basterdsuiker.

Met de roomboter en bruine basterdsuiker op tafel, begint het smeren en strooien. De meisjes, oma en ik genieten ervan. Dat lust een zieke kip ook, zou mijn opa zeggen. Het smaakt een beetje naar niks, niks is zo lekker luidt de slogan van Hollandia dan ook. En tegenwoordig zijn er ook volkoren en biologisch spelt/dinkel (grote) crackers, dus we geven oma een doosje mee. En wij, wij hebben het originele Hollandia oranje bewaarblik!

Pasen met Matze

Wist je dat Hollandia ook toast in zijn assortiment heeft?

Lees ook:

Waar beleg jij je Matze mee?

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

1 reactie