Thuisleven.com
perfect Paasbrood van het Vlaamsch Broodhuys
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ontbijt, brunch en lunch > Paas-perfect Paasbrood van het Vlaamsch Broodhuys

Paas-perfect Paasbrood van het Vlaamsch Broodhuys

Ondanks het feit dat ik wel weet waar Pasen voor staat, moet ik toegeven dat ik behoor tot de groepering die het religieuze gedeelte van de feestdag ook wat onderbelicht laat. Voor mij geldt dan ook dat Pasen vooral een dag is die ik wil genieten met vrienden en familie. En een uitgebreide Paastafel hoort hier dan ook zeker bij. En voor een Limburger betekent dat een overvloed aan lekkers. Er worden eitjes gekookt, harde broodjes gebakken of gehaald, kaas en worst op tafel gezet, etc. En als klapper op de vuurpijl, wordt een heerlijk paasbrood geserveerd. Want het spijs gevulde, zoete rozijn doordrenkte brood, wordt in mijn hele familie al letterlijk een eeuw geserveerd en met plezier gegeten.

perfect Paasbrood van het Vlaamsch Broodhuys

Paasbrood van het Vlaams Broodhuys

Daarom mocht ik met veel vreugde een hele kilo Paasbrood ontvangen ter review van het Vlaamsch Broodhuys. Het brood was niet zoals gewoonlijk verpakt in een kartonnen doos met een plastic venstertje, maar zat in een blik die sterk doet denken aan de gebruikelijke verpakkingsvorm van de vroege 19de eeuw. Maar dan met een modern vleugje door de ludieke tekst “Every Bread You Take”. Zowel traditioneel alsook modern dus en een prachtige aanvulling op niet alleen de Paastafel, maar ook als bruikbare accessoire voor mijn keuken.

Paaslekkernij

In beschrijvingen hoe iets smaakt, ben ik als blogger niet super sterk. Maar om toch een indicatie te geven van hoe lekker deze typische Paaslekkernij was, kan ik melden dat de gehele kilo door slechts 8 personen in minder dan 20 minuten verslonden werd. Kortom zoals verwacht ontzettend lekker. Iets minder verwacht was de discussie die aan tafel ontstond over wie er het meeste recht heeft op het broodblik.

Zowel moeder als tweelingzus vonden dat het blik beter in hun keuken zou staan dan de mijne. Uiteindelijk heb ik het maar zelf gehouden en gebruik ik het nu op mijn eigen broden vers te houden. Ik kijk al met plezier uit naar de volgende religieuze feestdag waarbij een dergelijk brood ook prima op de tafel ligt, maar dan als kerststol. Die wordt zeker besteld bij het Vlaamsch Broodhuys!

Lees ook:

Hoe dekken jullie de tafel op met Pasen of gaan jullie liever uit eten?

#spon

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics