Selecteer een pagina

Hij heeft geweldige culinaire kwaliteiten, wordt geroemd én geliefd in de vegetarische keuken. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt: er is niks ingewikkelds aan: aubergine. Organiseer jij deze Pasen de brunch of ‘t diner? Deze paarse allemansvriend is dé favoriet op de paastafel!

Mogen we even opscheppen? Wist je dat er maar weinig groenten (officieel is het een vrucht) zo veelzijdig zijn als deze pure zonaanbidder. Grillen, bakken, koken, pureren of vullen – hij houdt ervan! En: geen moussaka of ratatouille zonder aubergine. Deze paarse topgroente komt bovendien helemaal tot z’n recht in lasagnes en stoofpotjes. Het vruchtvlees wordt dan superzacht en neemt de smaak van de andere ingrediënten op. Dus pan op het vuur en stoven maar die aubergine!
.

Aubergine, daar kun je zo veel mee doen

Pasen staat voor de deur! Dat betekent lekker lang tafelen met vrienden en familie. Verwen ze met deze Melanzane alla parmigiana. Ja, Italianen weten hoe eenvoudig heerlijk eten kan zijn. Ben je klaar met saaie boterhammen en wil je eten vol kleur en smaak op tafel? Ga voor deze mediterrane sandwich met aubergine, gorgonzola, salie, mozzarella en rauwe ham. Supersimpel maar onweerstaanbaar. En wil je liever een keertje geen vlees op het menu? Het is een prima vleesvervanger. Hij zit namelijk boordevol goeds: vezels, vitamines, mineralen en weinig calorieën. Niet voor niets is hij een graag geziene gast in de vegetarische keuken. Wat dacht je van deze aubergine pizza. Hiermee eet je superlekker, vegetarisch en koolhydraatarm. De pizzabezorger heeft het nakijken!
.

Pasen kleurt Paars

Word jij ook zo vrolijk van die glanzende paarse kleur? Tijdens deze paasweek zetten we het paarse icoon in het lentezonnetje. Ga voor gerechten vol smaak en kleur naar Aubergine.nl
Tijdens de ‘Ga voor kleur paarse week’ van 15 t/m 21 april ontdek je bovendien extra veel inspirerende auberginerecepten waar je volmondig Ja! tegen kunt zeggen.

Lees ook:

Eet jij graag aubergine?

#persbericht
Geverifieerd door ExactMetrics