Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Het verlanglijstje van onze (bijna) tiener - Thuisleven.com

Nog even en we hebben een tiener in huis. We hebben net de laatste hand gelegd aan haar tienerkamer. Het is een hoogslaper geworden en haar bureau is eronder geschoven. Ze kan bijna niet wachten tot haar verjaardag. Avonden lang zit ze, na de bedtijd van haar zusjes, te schrijven en te krassen aan de keukentafel. Ik heb even geen idee wat er in haar hoofd omgaat, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal komen. En dan komt ze weifelend aanlopen met een kladje in haar handen…

Het verlanglijstje van onze tiener

Ze gaat naast mij zitten en geeft een verkreukelt briefje aan. Het staat vol met een bijna niet leesbare schots en scheve opsomming. Ze kijkt mij vragend aan? “Ach meisje toch, het is je verlanglijstje.” “Je weet dat oma niet meer zo goed kan lezen toch?” “Zou je je lijstje opnieuw en netjes kunnen schrijven?” Ze zoekt in haar etui en pakt haar mooiste gekleurde pennen. Dan schrijft ze ijverig een nieuw lijstje vol met haar cadeauwensen:

  • Space Scooter
  • telefoon
  • Heelys
  • Dopper
  • Lego Friends
  • Nerf
  • pennen
  • schrijfboekje

Meisjescadeaus

Er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open. De Lego Friends ken ik natuurlijk wel met drie dochtertjes, maar Heelys zijn nieuw voor mij. Het blijken rollende schoenen te zijn, met wielen onder je hielen. Naar eigen zeggen heeft ze de Heelys op school gezien bij een klasgenoot. De Space Scooter zien we hier in het centrum van onze woonplaats regelmatig voorbij steppen. Ze worden door de kinderen gebruikt voor transport naar school. Ook de televisiereclame vinden onze kinderen prachtig. Met een andere telefoon voor haar, ben ik bezig.

Mijn abonnement loopt einde van dit jaar af en misschien kan ik dan gelijk een geschikt toestel voor haar kiezen. De Nerf hebben we op het vakantiepark in actie gezien. Daar moet dochterlief iets specifieker in zijn, want deze “Super Soakers“ zijn er in vele soorten en maten. Het blijkt haar om de Nerf Rebelle te gaan, logisch gezien de blauw/ paarse kleuren. En de Dopper wil ze graag mee naar school nemen. Ze wil graag één van de nieuwste kleuren en met sportdop. Kennelijk begint dat nu belangrijk te worden in haar leven. En het schrijfblokje met pennen heeft ze vast nodig voor het noteren van al haar andere wensen.

Conclusie

Plots zie ik het al helemaal voor mij: de tienermeid gewapend met een Nerf Rebelle met haar Heelys aan op de Space Scooter richting school met haar Dopper, telefoon, pennen en schrijfblok in haar rugtas. Wacht, ze is een nieuwe schooltas vergeten….

Lees ook:

Wat staat hoog op het verlanglijstje van jouw kind?

Geverifieerd door ExactMetrics