Thuisleven.com
Tieners- Open Dagen en schoolbenodigdheden
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > School(spullen) > Tieners- Open Dagen en schoolbenodigdheden

Tieners- Open Dagen en schoolbenodigdheden

Dat smaakt naar meer het bezoeken van een Open Dag van de middelbare school. Ik vind het zo leuk dat onze oudste dochter een nieuwe fase ingaat. Eigenlijk heb ik het wel gezien op de basisschool. Vooral de kleutergang kan mij gestolen worden. Struikelen over de slingerende schoenen, schooltassen en niet te vergeten de kleutertjes..

Tieners met wensen

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn met een tiener in huis. Ze krijgen een eigen mening die gek genoeg vaak met mijn mening en overtuiging botst. Over kleding maak ik mij helemaal niet druk. Onze dochters mogen van jongs af aan zelf de kleding uitkiezen. De enige eis die ik stel is dat het schoon en heel is. Verder zal het mij worst zijn dat ze graag roze met rood en oranje combineren. Ze worden er op school niet op aangekeken en het lijkt mij wel goed dat ze een eigen smaak vormen. Eigenlijk heb ik nog een eis en dat is dat de kleding niet bloot is. Dat vind ik nergens voor nodig. Ook hebben ze zelf kleedgeld, dat vrij te besteden is. Het is geen vast bedrag per maand, wanneer we in de gaten krijgen dat ze iets nodig hebben, dan wordt het kleedgeldpotje gevuld. De middelste weigerde zo eens nieuwe sokken te kopen, omdat ze het zonde van haar geld vond…!

Schoolbenodigdheden

Ze besteedt op dit moment al haar zakgeld aan kantoorartikelen. De pennen, potloden, gummen en etuis zijn niet aan te slepen. Wanneer ze maar even de kans krijgt gaat ze op pad. Waar die pennen allemaal blijven, is mij een raadsel. En waarom je meer dan één etui nodig hebt ook. Maar ach, het is een onschuldige verzameling en het lijkt mij beter dan snoep kopen. Voor het uitzoeken van een nieuwe schoolrugzak had de lieverd mama wel even nodig. Niet om haar eigen smaak te bepalen, want ze had tussen de Nomad rugzakken allang haar favoriet gespot, maar wel voor de financiering. Dat vond ik dit keer geen enkel punt, want ze had goed nagedacht over deze schoolrugzak. Ze had niet alleen de kleur voorrang gegeven, maar wist ook te vertellen dat er genoeg ruimte voor haar schoolboeken en chromebook in deze schoolrugzak was. De schouderbanden zijn verstelbaar en in het voor vak kon ze haar telefoon stoppen.

Tieners- Open Dagen en schoolbenodigdhedenMisschien is het toch wel goed geweest dat ze al van jongs af aan zelf mochten kiezen. Kleine meisjes worden groot.

Lees ook:

Ik had een blauwe leren schooltas, had jij vroeger een mooie schoolrugzak?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics