Thuisleven.com
Het vervolg- de bereikbaarheid van onze tiener... sim only
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Telefoon en Abonnementen > Het vervolg- de bereikbaarheid van onze tiener… sim only?

Het vervolg- de bereikbaarheid van onze tiener… sim only?

Als vervolg op To do: Op zoek naar abonnement of pre-paid voor onze tiener besluit ik naar de telefoonwinkel te gaan. Ik kom erachter dat mijn abonnement pas in april afloopt. Verlengen kan ik pas per december, dus onze meid moet nog even geduld betrachten voor ze een ander toestel krijgt. Ik besluit gelijk te vragen of er een telefoonabonnement specifiek voor kinderen bestaat. Dat is niet het geval, ouders maken gebruik van de voordeligste bundels met telefoonminuten of internet voor hun kroost. Maar waarom geen sim only vergelijken, vraagt de medewerker verbaasd aan mij? Natuurlijk, nu snap ik het. Ik haal alles door elkaar, ze krijgt immers mijn toestel. Sim only, de naam zegt het al, bestaat uit alleen een telefoonkaartje. Dat kan je in een willekeurig toestel stoppen. Dat ik dat niet eerder in de gaten had. 

Sim only vergelijken

Thuisgekomen start ik mijn laptop op en vraag aan de zoekmachine om meer informatie over sim only. De zoekresultaten overweldigen mij tot ik een bericht van de Consumentenbond spot. Zij hebben al voor het achtste jaar op rij de sim only Simyo tot beste mobiele provider verkozen. Kijk dat schept vertrouwen en ik verdiep mij verder in de materie. Er gaat een wereld voor mij open. Waarom heb ik al die jaren een abonnement met toestel afgesloten? Deze Simyo sim only optie is vele malen makkelijker. Nu komt mijn hele plan op losse schroeven te staan. Als ik zie dat je iedere maand opnieuw je bundel aan kunt passen. Sterker nog dat je per maand je abonnement op kunt zeggen, terwijl ik deze keer voor twee jaar aan mijn telefoonabonnement vastzit. In de afgelopen twee jaren is er veel veranderd vertelde de medewerker in de telefoonwinkel al. De providers concurreren met elkaar en de internetsnelheden en mogelijkheden hebben een vogelvlucht genomen. Ik neem iedere maand mijn overgebleven belminuten en internetbundel mee, maar het lijkt mij eenvoudiger de bundel op mijn verbruik af te stemmen. Wacht even, het draait nu niet om mij, maar om onze dochter.

Alleen bellen of ook mobiel internet

Een beslissing die ik voor mij uit blijf schuiven, mag ze alleen bellen of ook mobiel internet? Het mobiele internet biedt naast WIFI voor haar de mogelijkheid te WhatsAppen. Terug naar de basis is het voor ons belangrijk dat ze ons kan bereiken bij nood. Dat ze met een lekke band of een dringende vraag haar telefoontje pakt. Deze verbinding moet betrouwbaar zijn. Gaandeweg kunnen we altijd haar bundel nog aanpassen op haar en onze behoefte. Voor nu ben ik alvast weer een klein stapje verder.

Lees ook:

Heb jij een sim only of abonnement met toestel?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Aangezien ik mijn telefoon nogal veel gebruik sinds ik geen werk meer heb (ik gebruik hem ook regelmatig om te bloggen enzo, nou ja deels dan) gaat hij nooit 2 jaar mee. Ik vergelijk al een paar jaar maar sim only loont voor mij helaas echt niet.

  • Ik zit al jaren bij Simyo met een prepaid pakket. KPN netwerk, dus nooit problemen.
    Ik heb zelf geen mobiele data, want veel thuis. In de bieb, de supermarkt, op school, overal kun je verbinding maken met het wifi netwerk…
    Als ik zou willen zou ik het wel voor een dag, week of maand kunnen ‘aanzetten’ trouwens. een prettig idee.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics