Ik kijk altijd uit naar vakanties. Vakantie is voor mij namelijk een manier om tijd door te brengen met mijn gezin. Lekker (uit)eten, laat naar bed en geen wekker die je ’s ochtends wakker maakt.
Op die vrije dagen spelen we graag een spelletje, maken we een flinke wandeling of gaan we een dagje weg of op vakantie.

Zodra een vakantie voorbij is, vallen we toch alweer snel in het school/werk ritme: opstaan, kinderen naar school en Tom naar het werk. Ik ruim vervolgens de boel op om uiteindelijk de laptop aan te zetten en voor Thuisleven aan het werk te gaan. Tussen de middag loop ik naar school voor de overblijf, beantwoord ik daarna nog snel wat mails of schrijf ik nog een artikel voor Thuisleven. Om vervolgens de kinderen weer van school te halen. Dan is het even samen wat drinken met iets erbij en vervolgens blijf ik haast aan het opruimen of kan ik al beginnen met koken. Ondertussen krijg ik nog mails binnen die wachten op een antwoord, komen er nog opdrachten binnen of moet ik nog wat boeken uitlezen ter recensie. Vrije tijd??? No way want de was, de tuin en eventuele tandarts/huisarts/… bezoeken zijn er ook nog.

Ik verveel me

En terwijl ik mij de benen onder mijn lijf vandaan ren, figuurlijk dan want momenteel zit ik voornamelijk met een gebroken voet opgezadeld, komen de kinderen tussendoor met de vraag wat ze kunnen gaan doen?
Serieus! Het is prachtig weer buiten, er staat een hele kist vol met speelgoed en er wonen genoeg kinderen in de buurt. En dan nog krijgen ze het voor elkaar om niet te weten wat ze moeten doen…
De antwoorden “poepen in je schoen en niemand mee laten doen” en “je kunt mij wel helpen met opruimen en poetsen” worden niet meer gewaardeerd. Zodra ik dan begin op te noemen wat er allemaal aan mogelijkheden zijn, kijken ze me aan met grote Bambi ogen alsof ik een vreemde taal spreek.

Een onverwachts pakket

De volgende keer als ze weer komen met de vraag “wat kunnen we dooooeeeeennnnnnn?????” ben ik in elk geval voorbereid! Ik kreeg afgelopen week namelijk onverwachts een pakket binnen van NERF. Yeah! Daar kunnen we natuurlijk wel wat mee. Omdat de kinderen nu toch nog op school zijn besluit ik om zelf aan de slag te gaan met NERF.

De eerste uitdaging was het omver schieten van de flesjes. Als je bij de eerste schot al raak schiet en je de rest van de flesjes ook met gemak laat vallen is die uitdaging al snel geen uitdaging meer. En dus besloot ik de flesjes van de doppen te draaien, met als doel de pijltjes in de flesjes te schieten.

Het enige nadeel wat daarbij kwam kijken is de kracht van de pijltjes waarmee flesje en al weg schoot. Daarom heb ik de flesjes gestapeld tussen de zware snoeppotten en tegen de rieten mand aan gezet zodat de flesjes niet naar achteren kunnen stuiteren.
Van de 30 pijltjes die ik heb geschoten waren er maar 3 raak. Kortom dit is een uitdaging voor gevorderden.

GET MOVING met NERF microshots!

BIG FUN met de NIEUWE miniblasters van NERF: NERF MICROSHOTS.
De handheld van de weergaloze NERF blasters, voor actieve gameplay. Vanaf nu verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen: Firestrike, Strongarm en Hammershot.
Later dit jaar word de collectie uitgebreid met nieuwe blasters, verzamel ze allemaal!

Challenge 1:
Plak de scorestickers op lege flessen (of schrijf met een watervaste stift scorepunten op lege petflesjes) en zet ze op een rijtje. Wie haalt de beste score?
Van 10 naar 100, in het kleinst aantal shots.

Challenge 2: 
Ik zie, ik zie…
Uhhh niets. Hoeveel flesjes weet jij te raken met 10 darts en een blinddoek om?

Challenge 3:
Hiiii-Haaaaaaa- Punten scoren!
Wie is de blasterheld van vandaag?
1: Schiet onder je eigen been door: 6 darts
2: Schiet door de benen van een ander, 6 darts
3: Schieten terwijl je op 1 been staat, 6 darts

Lees ook:

En Marguerita schreef een artikel over Nerf parcours maken

Sta jij al gereed met je NERF om de battle te winnen?

Geverifieerd door ExactMetrics