Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY valentijnsdecoratie: Haal de Liefde in huis!

DIY valentijnsdecoratie: Haal de Liefde in huis!

De sneeuw ligt op de daken. Buiten is het krakend koud en de ijsbloemen zitten op de ramen… De winter is gearriveerd…. Hoog tijd dan ook voor wat warmte! En hoe kan je dat beter doen dan Valentijndecoraties te maken? Super leuk om te doen, ook voor de kids en het staat geweldig! En als leuke bonus: je partner vindt het vast heel speciaal! Voor Valentijnsdag heb ik wat leuke dingen gemaakt met de kinderen. Lekker makkelijk, en goedkoop, maar met een geweldig effect, daar houd ik van. Wat denken jullie bijvoorbeeld van deze valentijnsdecoratie?

Wat heb je hiervoor nodig?

  • paar oude spellen kaarten (hoeven niet compleet te zijn, liefst niet)
  • een perforator of gatentang
  • een koord
  • oude lapjes stof in kleuren roze en rood
  • een schaar

We spelen thuis best wel veel spelletjes, ook kaartspelletjes zoals Hartenjagen. Maar ook met regelmaat raken er wel eens kaarten kwijt. Einde van het liedje is: het spel is niet meer compleet. Je kan het weggooien, maar je kan er ook nog wat anders leuks mee doen: namelijk een slinger maken. En daar willen de kinderen me maar al te graag mee helpen.

Wat is de bedoeling?

Voor Valentijnsdag hebben we alle hartenkaarten nodig. En die gaan we uitzoeken. Jeroen, mijn jongste, pakt de kaarten en geeft de andere twee ook een stapel. En daar gaan ze. Vol enthousiasme wordt er gezocht naar alle harten kaarten in het spel. De andere kaarten doen niet mee. Na even zoeken hebben we ze allemaal gevonden.

Tijd voor stap 2: gaatjes er in.

Aan de bovenkant van de kaart willen we 2 gaatjes hebben. Wij gebruiken de perforator. Dat past niet precies, maar  Eva is er handig in om toch 2 gaatjes in de bovenkant te krijgen. Stefan kan het ook al aardig, en Jeroen en ik doen het gewoon samen. Het is even een werkje, maar wel leuk.

Als alle kaartjes klaar zijn pakken we een koord. En dan is het een kwestie van rijgen. Van achterlangs naar voor en van voor naar achter en naar de volgende kaart. Alle kaartjes zitten nu aan de slinger.

Om de slinger op te leuken gaan we deze versieren met lintjes. Hier hebben we stofjes voor nodig. Ik heb ook oude t-shirts gebruikt, oude rok en oude lapjes in de kleuren roze en rood en beetje oranje. Stofjes worden verdeeld en we gaan reepjes knippen. Ongeveer een centimeter of 2 breed.  Lengte iets langer dan de speelkaart lang is. Net wat je zelf mooi vind.

Stefan zegt:  ‘Mam, we pakken er ook wat lekkers bij” En al gauw staat er wat lekkers (chocolade eieren (tja ze liggen immers al weer in de winkel en we zijn er nu eenmaal dol op 😉 ) op tafel. En terwijl de kids hits op  de achtergrond door de kamer klinken word er druk geknipt. Zelfs bij mijn jongste steekt het puntje van zijn tong naar buiten van inspanning. Na een tijdje hebben we allemaal een stapeltje strookjes voor ons liggen.

Het moeilijke klusje.

En nu komt er een moeilijker klusje: de lintjes aan de slinger knopen. Ik zal je  laten zien hoe ik het heb gedaan op deze foto. Leg het midden van een reepje stof onder het koord. Het lusje ligt onder en de uiteinden liggen naar boven, zoals op de 1e foto. Doe de uiteinden van het reepje door het lusje zie de middelste foto. En tenslotte aantrekken maar. En zo doe je dit met alle reepjes.

Eva lukte het ook, maar voor Stefan en Jeroen bleek dit toch wat te moeilijk. Maar die hebben zich ondertussen even vermaakt door met de treinen en auto’s te gaan spelen. Ik heb er voor gekozen om 2 lintjes na iedere kaart te knopen. Drie vond ik wat veel en 1 viel niet echt op.

Het resultaat is best cool geworden, wat denken jullie?

En dit kan je natuurlijk ook met andere stofjes of karton doen. Het hoeven niet speciaal speelkaarten te zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, en dat maakt het zo gaaf. Snel, makkelijk en erg leuk en zeker ook voor de kids. Bij mij konden ze niet wachten tot papa thuis kwam en ze de slinger konden laten zien! Groot succes hier :-).

Lees ook.

Dus, ga je ook een slinger maken? Post dan een foto hieronder, of laat me weten hoe jullie het vonden om te maken. Ben heel benieuwd!

Voeg commentaar toe