Uit recent onderzoek is gebleken dat baby’s die flesvoeding krijgen uit een plastic fles dagelijks meer dan 1 miljoen deeltjes microplastics binnenkrijgen. De onderzoekers zijn het er dan ook over eens dat ouders die plastic flessen willen blijven gebruiken, poedermelk op een andere manier moeten gaan klaarmaken. Want hoe warmer het water waarin poedervoedsel wordt opgelost (of waarmee de fles is gesteriliseerd), hoe meer microplastics er vrijkomen. De onderzoekers zeggen nadrukkelijk dat het niet bekend is of die minieme plasticdeeltjes invloed hebben op de gezondheid van de baby. Ze vinden wel dat dit ‘dringend’ moet worden onderzocht. Omdat ik als mommy-to-be helemaal geen risico wil nemen hierin heb ik de keuze gemaakt om van plastic flessen af te stappen en over te stappen op de Pura babyflessen.

Pura babyflessen

Pura babyflessen zijn 100% plasticvrij, zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS (#304 of 18/9 kwaliteit). Bovendien hebben ze geen coating aan de binnenkant. Hierdoor gaat een Pura drinkfles een levenlang mee. Ook blijft de fles vrij van bacteriën en ontstaan geen nare luchtjes en smaak. Pura drinkflessen hebben, als enige in de wereld, het NONToxic Certified certificaat! Pura accessoires zijn te gebruiken met alle Pura flessen. Zo kunnen Pura flessen, door het wisselen van de accessoires, worden gebruikt vanaf baby tot volwassene. Het motto van Pura is dan ook ‘One Life… One Bottle’.

Pura flessen zijn oersterk, duurzaam en volledig vrij van plastic. Pura flessen hebben een levenslange garantie en zien er met hun vrolijke kleuren en strakke design ook nog eens prachtig uit. Smart én stylish! Door de grote halsopening zijn de flessen gemakkelijk schoon te houden, ook in de vaatwasser.

Onze ervaring

Geheel onbekend zijn wij niet met de Pura drinkflessen. Al enige tijd heb ik namelijk de Pura thermosfles in gebruik. Aangezien ik daar al extreem over tevreden ben was de stap om te kiezen voor de Pura babyflessen dan ook niet moeilijk.
In de starterset die ik ontvangen heb zitten twee flessen (325 ml) met elk een andere kleur siliconen sleeves. Tevens tref ik 2 Medium Flow spenen, 2 Fast Flow spenen, 2 XL Tuiten en 2 reisdoppen aan waarmee ik de komende paar jaar wel vooruit kan. Aangezien ik de intentie heb om borstvoeding te gaan geven denk ik dat deze twee flessen ook meer dan voldoende zijn.

Het valt mij op, en dat is ook bij de thermosfles het geval, dat de flessen makkelijk uit elkaar te schroeven zijn. Ook het schoonmaken ervaar ik als gemakkelijk. Het wisselen van de accessoires is een appeltje eitje. Kortom een goed doordacht systeem waar ik echt blij van word.

Lees ook:

Welke flesjes gebruik jij voor de baby?

Geverifieerd door ExactMetrics