Thuisleven.com
Geboortebord voor het raam
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Een geboortebord voor aan het raam

Een geboortebord voor aan het raam

Gefeliciteerd, je bent in blijde verwachting. Er komt vanaf nu een heleboel op je af. Je lichaam veranderd met de week en daarmee nadert ook je uitgerekende datum. Voor die tijd zijn er een flink aantal beslissingen te nemen. Welke naam krijgt je kindje? Wat komt er op het geboortekaartje te staan? En wil je eigenlijk een geboortebord?

Geboortebord

Een geboortebord wordt gebruikt om zeer feestelijk aan te geven dat je kindje (eindelijk) geboren is. Meestal wordt in één oogopslag het geslacht van je baby duidelijk voor de buurtbewoners en de voorbijgangers. Het babyblauw en/of -roze is niet van de lucht. Soms wordt ook de naam en de geboortedatum vermeld. En helemaal hilarisch zijn die leuke kreten als ‘Kei blij met jou erbij!’
Geboorteborden zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Een geboortebord voor aan het raam of om in de tuin te steken. Er is van alles mogelijk, desnoods op maat gemaakt. Zo’n bord voor aan je raam wordt ook wel makelaarsbord genoemd. Deze zijn erg makkelijk te bevestigen en gelukkig maar, want je hebt wel iets anders omhanden in je kraamweek.

Geboorteplein

Je wilt niet hetzelfde als de andere nieuwbakken ouders uit je buurt. Ik tenminste niet dus je neemt een kijkje bij een gespecialiseerde aanbieder. Wees gewaarschuwd, want je kijkt je ogen uit! Geboorteplein is wat mij betreft wel toonaangevend op het gebied van geboorteborden en andere originele blikvangers. Er is veel om tussen te kiezen en ze blijven steeds weer leuke producten ontwikkelen. Zo bieden ze ook fleurige raamstickers en geboortevlaggen aan. Een bonte verzameling om vanuit huis te melden dat je kindje ter wereld is gekomen.

Inspiratie voor de babynaam

Nu ik uit de kleine kinderen ben, kan ik het jullie wel verklappen. Ik heb de aanbieders van geboortekaartjes en geboorteborden in mijn zwangerschappen regelmatig nagelopen op inspiratie voor leuke babynamen. Ik had al vanaf de vijfde maand in mijn zwangerschap ontslag genomen, dus ik had tijd zat. Zij hebben er toch dagelijks mee te maken en zouden graag een groot publiek aanspreken. De heel veel gebruikte namen streepte ik door van mijn lijstje. Net als de jaarlijkse namen top 10 van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dus als je nog op zoek bent naar inspiratie…

Lees ook:

Heb jij de geboorte van je kind met een geboortebord wereldkundig gemaakt?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics