Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > De onzin van een babyshower en babyborrel

De onzin van een babyshower en babyborrel

Het lijkt wel alsof er tegenwoordig voor zo’n beetje elke gelegenheid een feestje georganiseerd moet worden. Neem als voorbeeld de zwangerschap. Was het eerst een verrassing wat je zou krijgen (jongen of meisje) worden er nu al Gender Reveal Party’s georganiseerd rond de 20e week van de zwangerschap. Is deze achter de rug dan volgt al snel de Babyshower (tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap) en als de baby er dan is mag je langs komen op de babyborrel want de ouders moeten wennen aan het nieuwe leven en zijn ze de drukte wel even zat. En dan kun je wel weerstand blijven houden, maar uiteindelijk besef je je dat trends kruipen waar ze niet gaan kunnen en een babyshower onlosmakelijk verbonden is met een zwangerschap. Net zoals het tenenkrommende ‘A-B-Ctje’ tijdens een (huwelijks)feest, waarvan niemand de stekker eruit weet te trekken.

Babyshower

Tot op heden ben ik alleen nog maar uitgenodigd voor Babyshowers. (een extra reden om niet naar een babyshower te gaan. Want waarom zou ik wel naar die van een ander gaan maar nam niemand zich de moeite bij mij.. ). De uitnodigingen kwamen van mensen die ik niet eens ken. Nou ken ik wel de verhalen over de feestjes die ze normaliter hebben en zie ik al snel extreem roze of extreem blauwe feestjes voor mij waarbij alles niet uitgebreider en uitbundiger kan. Uiteraard ook met de nodige spelletjes tussendoor zoals babyhapjes proeven, kleuter liedjes raden (ik heb 4 kinderen “hell yeah!” dat ik alle liedjes goed raad) en Baby Bingo. Baby Bingo is een spelletje waarbij iedereen een bingo kaart krijgt. Vervolgens schrijft iedereen in elk vakje een cadeau, waarvan ze denkt dat de aanstaande moeder het gaat krijgen. Telkens wanneer de zwangere een cadeau opent dat op je bingokaart staat, streep je het af.

Ofschoon het natuurlijk leuk klinkt en vast en zeker de eerste keer ook leuk is kan ik het mij niet indenken dat je er na babyshower nummer X ook nog plezier in hebt. En o, ja uiteraard allemaal steeds met, hopelijk een paar bekenden, vooral onbekende gasten.

Hoe dit soort feestjes op mij overkomen

Ofschoon ik mij er best iets bij kan voorstellen komt het bij vooral over als een groot hebberig feest waarbij het draait om zoveel mogelijk cadeau’s te krijgen in een zo’n kort mogelijke tijd en met de minste lasten. Wat dat betreft ben ik toch meer het type dat graag eens langs komt tijdens de zwangerschap om een luisterend oor te bieden of te ondersteunen als het noodzakelijk is. Denk hierbij aan de maanden van misselijkheid, als oppas tijdens de geboorte of wat dan ook. Na de geboorte kom ik dan graag eens langs om het nieuwe wereldwondertje te bewonderen. En als blijkt dat ik dan nog ergens mee kan helpen zoals oudere kindjes entertainen. Ook wat post wegbrengen, een boodschapje doen, etc. doe ik dat met liefde en plezier.

Lees ook:

Hoe denk jij over dit soort feestjes?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

 • Ik heb ook totaal niks met dit soort feestjes. Heb zelf nooit een babyshower gehad dus misschien moeilijk te beoordelen. Maar heb het ook niet gemist. Belangrijkste vind ik eerst maar eens je kindje gezond op de wereld zetten. En een kraamfeest. Nee, hebben we ook niet gedaan. Vindt het veel gezelliger als iedereen gewoon apart op kraamvisite komt. Dan heb je ook gewoon voor iedereen de tijd om gezellig te kletsen. En wat betreft het geslacht bekend maken. Wij hebben dat gewoon heel saai verteld haha. Niks geen ballonnen of taart. Vind het op zich wel leuk hoor maar op dat moment niet aan gedacht. Het wordt nu steeds bekender

 • De grootste onzin! Ik ben blij dat ik zelf geen babyshower heb gehad. Ben er ook nog niet bij een geweest (wel uitnodigingen gehad). Ik ga wel langs als de baby geboren is 😉

 • Ik heb ooit een babyshower georganiseerd , maar dat was bij mij op een grote teleurstelling uitgelopen.
  Diegene waar ik het voor deed, wilde niet dat iemand de baby zou aanraken en van dankbaarheid heb ik niets gemerkt. Niemand werd bedankt voor het cadeau wat ze meenamen. Wat ik normaal gesproken ook niet van haar verwachtte , want dat deed ze nooit als ze iets van ons kreeg. Ik dacht gelijk , dit nooit meer. Heb het bij de tweede ook niet meer gedaan.
  Wat een fiasco….

 • Bij mijn eerste woonde ik in Taiwan en had mijn lieve Amerikaanse vriendin inderdaad zonder mijn weten een baby shower voor me georganiseerd. Ik moet zeggen het was super leuk! Bij de tweede hier in NL hadden we dat dus niet. Maar omdat we de rust na de eerste zo heerlijk vonden (lees, eerste bezoek pas na 3 weken) hebben we wel gekozen voor een babyborrel. Ondertussen ruim 8 jr geleden. Toen kende niemand dat nog lijkt wel. Heel fijn, smorgens een clubje, smiddags een clubje. Natuurlijk komt opa en oma eerder en andere hele dichtbij mensen. Maar de rest voor een korte kennismaking op de borrel was ideaal voor ons. Zo zie je maar er is tegenwoordig van alles wat wils en niet alles past bij iedereen, dus kies wat bij jou past!

 • Dit feest is ook niet mijn ding, graag geef ik iemand die zwanger is wel een klein cadeautje roze/blauwe babysokjes bijv onder het genot van een kop koffie.
  en idd een helpende hand is zoveel belangrijker dan zo’n feest!

 • Ieder z’n ding en ik heb voor mijn zus wel mee gedaan om een babyshower te organiseren omdat dat in hun vriendengroep wel een trend is. Persoonlijk hoeft dat voor mij niet en dat staat los van het feit dat ik het niet wilde omdat ik bijna alleen maar in het ziekenhuis lag van week 24. Ik ben van mening dat mensen inderdaad meer hebben aan een luisterend oor of een extra handje. Alleen op dat soort momenten zie je tegenwoordig betrekkelijk weinig mensen. Want als er geen feestje is… dan is er toch niets aan? Daar moet ik wel aan toe voegen dat ik zelf totaal niets te klagen heb gehad aan hulp ondersteuning. Maar als ik naar anderen kijk denk ik dat ze meer hebben aan andere hulp. Hoewel ze in de vriendengroep van mijn zus een hele leuke traditie hebben. Nadat iemand bevallen is komt er de eerste week geloof ik steeds iemand anders van de vriendengroep een maaltijd brengen zodat ze niet hoeven te koken die week. Kijk, dat vind ik dan weer een leuke tip.

 • Mee eens. Mijn collega’s hebben een soort babyshower voor mij gedaan op mijn laatste dag voor verlof, cadeaus en cake, en datum/gewicht/geslacht raden, en dat was leuk, maar het hoefte niet per se en moest zeker niet grootschaliger zijn. Ik had zelf cake meegenomen omdat het mijn laatste dag was, en zij hadden ook cake mee (had ik niet verwacht). Verder hoeven feesten niet om mij te draaien, en hoe leuk cadeautjes zijn, het hoeft niet. In ieder geval niet dure dingen. Praktische dingen en mooie gebaren zijn welkom. Vaak handiger bij kraambezoek achteraf. Ik moest er niet aan denken om een feest/borrel te organiseren na de geboorte. Veel leuker om na 2 weken mensen individueel op bezoek te krijgen, beschuit met muisjes. Ook geen gender reveal. We hebben het geheim gehouden tot ze er was. Mijn moeder was bij de geboorte aanwezig, en kreeg het pas te horen toen we zeiden: kom kijken naar je kleindochter.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics