Na de bekendmaking dat ik zwanger ben, hebben we afgelopen weekend het geslacht bekend gemaakt. Net als bij de eerste keer zwangerschap ben ik niet zo van een babyshower en houdt mijn gezondheid dit ook wat tegen dus kies ik om zelf de touwtjes in handen te nemen en een Gender Reveal Party te houden. Gewoon klein en gezellig met ouders, broertjes, zusjes en twee vriendinnen en een geslachtsbepalende taart.

Gender Reveal Party

De voorbereiding is al even in gang. Eerst heb ik een echo bij de Gynaecoloog maar omdat ik nog vrij vroeg zit wat betreft termijn (toen 15 weken) en ze niet zo goed is in geslachtsecho’s durft ze het niet met veel zekerheid te zeggen. Maar ik heb in mijn hoofd dat ik dat weekend de party wil houden. En eenmaal in mijn hoofd, dan krijg je het er niet meer uit bij mij. Dus begin ik gelijk in de buurt te bellen waar ik diezelfde week nog een geslachtsecho/pretecho kan laten maken. Gelukkig is er in ons dorp een plaatsje vrij nog diezelfde week. Al blijk ik achteraf op de andere locatie de afspraak te hebben maar kan het uiteindelijk op de locatie het dichtste bij. Ook hier gooit de kleine de billen telkens naar achter en wil niet ‘’perfect’’ in beeld komen maar uiteindelijk is hier ook met 80% zekerheid (het hoogst haalbare voor deze termijn en ligging) het geslacht vastgesteld en komt zij op hetzelfde uit als eerder in het ziekenhuis. Dus we gaan ervoor.

De geslachtsbepalende taart

Ik ben zelf aan de slag gegaan met de taart incl. gekleurde vulling. Het wordt een taart gemaakt van cake, botercrème, jam en fondant. De ingrediënten:

500 gram zelfrijzend bakmeel;
1.000 gram kristalsuiker (incl. schepje citroenrasp en zakje vanille suiker);
1.000 gram boter;
500 gram eieren (komt neer op 10 medium eieren).

De cake

De ingrediënten, de helft van de suiker en boter, mixen en in de taartvorm. De oven voorverwarmen op 160 graden. Eerst 60 min. in de oven maar dan is het nog bijna drilpudding. Daarna nog even 15 min. met de temperatuur iets hoger en nog 10 min. laten nagaren tot ik met een mesje erin kan prikken en het beslag/cake droog is.

botercrème
De resterende 500 gram boter en 500 gram poedersuiker mixen. De helft heb ik wit gelaten voor het afsmeren van de zijkanten van de taart en door de andere helft druppels kleurstof van Dr. Oetker.

Jam
Ik heb gekozen voor abrikozen jam omdat het een beetje kleurloos is en hier ook de druppels kleurstof doorheen gemengd.

Gender reveal taart recept

De lagen stapelen

Nadat de cake is afgekoeld ben ik de volgende ochtend begonnen met het in drie lagen te snijden. Daarna één laag voorzien van botercrème, vervolgens weer een cake deel erop en daar een laag jam op. In het midden van de taart heb ik met een glas een rondje uitgestoken en gevuld met gekleurde muisjes, voor wat extra effect tijdens het aansnijden.
Vervolgens de laatste cake laag erop en afgesmeerd met botercrème en de fondant uitgerold en eromheen gedrapeerd en gedecoreerd. En ik kan met trots zeggen met een mooi eindresultaat, vind ik zelf. En zoals je waarschijnlijk nu ontdekt hebt ‘’ Wij krijgen een jongetje!’’ Dus straks een jongen en een meisje samen, super leuk.

Gender reveal taart

Geverifieerd door ExactMetrics