Thuisleven.com
geboortetraktatie
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Traktaties > Beschuit met muisjes? Of toch een andere geboortetraktatie … ?

Beschuit met muisjes? Of toch een andere geboortetraktatie … ?

Het eerste wat natuurlijk in je opkomt is beschuit met muisjes. Beschuit met muisjes wordt in heel Nederland gegeten als er een baby is geboren. De meeste mensen vinden het ook erg lekker! Beschuit met muisjes blijft dan natuurlijk een prima optie om te trakteren.

Beschuit met muisjes

Soms heeft het wel een beetje een nadeel. Je kunt het niet lang van tevoren klaar maken, want dan worden de beschuiten zacht. Als je zoon of dochter beschuit met muisjes gaat trakteren dan is het wel fijn als het tegen de tijd van trakteren op school gebracht wordt. Want om nu de leerkracht ermee op te zadelen …? En het tweede nadeel is dat beschuit met muisjes best wel een grote traktatie is en dan met name voor kinderen op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties om te trakteren bij de geboorte van een broertje of zusje. In deze blog beschrijf ik 10 tips om te trakteren. En daarbij ga ik uit van lekker, simpel, goedkoop en van tevoren klaar te maken.
O ja, en wist u dat u wit/roze of wit/blauwe muisjes ook kunt vervangen door bruin/roze of bruin/blauwe hagelslag? De pakken hagelslag vindt u in de supermarkt gewoon bij de hagelslag 😉

Negerzoen

Snijdt het kapje van een negerzoen af en doop deze in de muisjes of hagelslag. Of je smelt het bovenste stukje chocolade om ‘m vervolgens in de muisjes of hagelslag te dopen.

Chocolade

Chocolade valt natuurlijk altijd in de smaak. Smelt met een cremebruleebrander de bovenkant van een chocolaatje (icecups), doop het in de hagelslag of muisjes en je hebt een traktatie.

Lange vinger

Doop een stukje van een lange vinger in de gesmolten chocolade en daarna in de muisjes of hagelslag. Makkelijk en snel te maken, ziet er leuk uit en nog lekker ook! Zeer geschikt voor op een kinderdagverblijf.

Soepstengel

Of doe hetzelfde met een soepstengel. Doop een puntje in de chocolade en daarna in de muisjes of hagelslag. Plaats deze soepstengels in een pot met muisjes, een mooi lint er omheen en je hebt weer een leuke traktatie.

geboortetraktatie

Slagroomsoesjes

Heel simpel, maar ook erg lekker is een (diepvries)slagroomsoesje versierd met muisjes of met hagelslag.
Bestrijk de bovenkant van een soesje met witte chocoladepasta of doop het in gesmolten witte chocolade en daarna in de muisjes of in de hagelslag. Daarna kunt u de soesjes gewoon weer in de vriezer stoppen en ze daar laten wachten tot de baby geboren is.

Mini-tompuce

Mini-tompoucejes zijn aan de bovenkant al roze, dus als er een zusje is geboren, dan heb je gelijk al een supermakkelijke traktatie. Of je versiert deze nog extra door de zijkanten (de crème) door de muisjes of hagelslag te halen. O ja, roze koeken zijn ook roze 😉

Bolletje Nijntje babybiscuitjes

Na de geboorte van ons zoontje mocht mijn dochter trakteren op het kinderdagverblijf. Zij was toen net 2 jaar. De avond voordat ze ging trakteren heb ik de traktatie al klaargemaakt en in een koektrommel gedaan. Dus toen mijn dochter de volgende ochtend vroeg naar het kinderdagverblijf ging, kon de koektrommel zo mee. Ik had hier ruim van tevoren al over nagedacht en ook de spullen hiervoor in huis gehaald. In de supermarkt had ik Bolletje Nijntje babybiscuitjes gekocht en ook blauwe/bruine hagelslag. Ik maakte glazuur door poedersuiker met een paar druppels water te mengen. Dit glazuur smeerde ik op het jurkje van Nijntje en doopte het koekje daarna in de hagelslag. Met muisjes kan het natuurlijk ook.
Daarna even de glazuur laten drogen voordat je het in de koektrommel stopt.
De glazuur kun je ook vervangen door bijvoorbeeld witte chocoladepasta of margarine.

Biscuitjes

Er zijn  van die biscuitjes met een laagje chocolade erop. Zow lekker ;-). Smelt de chocolade met een crèmebruleebrander of in de magnetron en doop deze in de muisjes.
Of je smeert op een ‘gewoon’ biscuitje een laagje witte chocoladepasta en daarna in de muisjes. Simpel toch?!

Cupcakes

Wat je ook prima ruim van tevoren kunt bakken en in de vriezer kunt stoppen zijn cupcakes. Cupcakes kun je op verschillende manieren versieren. Je kunt er een toef roze of blauwe boter crème op spuiten en dit versieren met muisjes of hagelslag. Of je bestrijkt een cupcake met een laagje glazuur of witte chocoladepasta en doopt het dan in de muisjes of hagelslag. Ook een mogelijkheid is van tevoren al uit marsepein of fondant een bijpassend figuurtje uit te steken. Deze uitgestoken figuurtjes kun je in een doosje bewaren. Dan hoef je ze de avond tevoren ze alleen nog maar op het cupcakeje te plakken.
Ik geef toe … het is inderdaad iets meer werk dan die andere traktaties 😉

Knakworstjes

Op internet vond ik nog een leuk traktatie die ikzelf nog nooit in het “echt” had gezien. Een knakworstje op een bepaalde manier in bladerdeeg wikkelen dat het net op een baby’tje in de doek gewikkeld lijkt. Met eetbare stift kun je daar oogjes, neusje en een mond op tekenen. Ziet er superleuk uit, dus als je meer tijd hebt wellicht te proberen.

Overigens zijn alle bovenstaande traktaties zeer geschikt voor een babyshower, een kraamfeest, als er kinderen bij je op kraamvisite komen, bij een ‘tweede’ bakkie voor zo ver je dat bij kraamvisite doet, of als je gewoon eens wat anders wilt dan beschuit met muisjes.

geboortetraktatie

Lees ook:

Als u nog andere traktatietips heeft, plaats deze dan gerust in een reactie hieronder!

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik heb zelf een heleboel cakejes gemaakt. In mijn zwangerschapsverlof begonnen met bakken en de voorraad cakejes in de vriezer bewaard. Ook van te voren marspein rondjes gemaakt met leuke babyfiguurtjes erop en deze tussen showhoesjes (plakt niet aan t marsepein vast) in een bakje in de koelkast bewaard. Na Aron zn geboorte telkens een aantal cakejes uit de vriezer gehaald. Met een uurtje zijn ze wel ontdooid. En met een klein beetje (kant en klare) botercreme (van dr oetker) de marsepein rondjes er op vastgeplakt. Je kan alles ruim van te voren maken en je hebt een heerlijke traktatie bij de koffie.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics