Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum voor een zwangerschapsmasker

Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum voor een zwangerschapsmasker

Met een vijfde zwangerschap verwacht je haast dat alles hetzelfde gaat als de vorige keren. Die vlieger bleek voor mij niet op te gaan. Vroeger dan vroeg werd ik overspoeld met extreme misselijkheid. Waar ik hoopte dat het dan bij extreme misselijkheid ophield werd ik toch met 7 weken al opgenomen omdat ook nu de hyperemesis gravidarum zorgde voor complete uitdroging. Na maandenlang op bed te hebben gelegen, inclusief meerdere ziekenhuisopnames, was mijn lichaam helemaal verslapt en volgde een lang traject van fysiotherapie zodat ik de bevalling aan zou kunnen. Gelukkig was er een fysiotherapeut in opleiding die mij ontzettend goed in de gaten hield en geen seconde van mijn zijde week. Ze had door dat het steeds zwaarder werd en de oefeningen werden erop aangepast.

Tot ik 8 weken voor de uitgerekende datum met gebroken vliezen in het ziekenhuis kwam te liggen en een week later onze meid ter wereld kwam. En als je denkt dat dat allemaal nog niet genoeg is, werd ik ook verblijd met een zwangerschapsmasker. Gelukkig kreeg ik een Obagi-C® Fx Clarifying Serum ter review opgestuurd van Obagi om mij daarvan af te helpen.

Zwangerschapsmasker

Tijdens de zwangerschap zijn er heel wat hormonale schommelingen. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan. Je vindt ze vooral op je voorhoofd, ukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin. Soms ook in de nek en op de armen. Die vlekken worden tijdens de zwangerschap ook wel een zwangerschapsmasker, melasma of chloasma genoemd.

Gelukkig is een zwangerschapsmasker een niet schadelijke vorm van hyperpigmentatie. Dat houdt echter niet in dat ze als mooi worden ervaren.

Wat kun je er tegen doen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Voor een zwangerschapsmasker geld dat je het maar op één manier kunt voorkomen en dat is de zon vermijden. Toch naar buiten? Blijf dan in de schaduw, draag een pet of hoed en smeer je gezicht altijd in met een hoge factor (het liefst 50).

De zon vermijden betekend echter niet dat je geen last kun krijgen van een zwangerschapsmasker. Sommige mensen zijn nu eenmaal extra gevoelig. In dat geval helpt het wel om ook dan de bovenstaande tips te hanteren om zo de “schade” te beperken.

Mijn ervaring met een zwangerschapsmasker

Pijnlijk is het niet zo’n zwangerschapsmakers, het is namelijk net zoiets als sproetjes in je gezicht. Alleen de sproetjes heb ik intussen wel geaccepteerd maar dat zwangerschapsmasker niet. Dat komt grotendeels omdat ik weet dat het niet “eigen” is. Toch hoort het bij mij momenteel en heb ik niet de behoefte om het weg te werken met foundation. Wel ben ik blij dat ik van Obagi Nederland een serum heb ontvangen die mij helpt om het weg te krijgen.

Obagi-C Fx Clarifying Serum

Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum

Hyperpigmentatie, ofwel de donkere vlekken of ‘zonnevlekken’op de huid, zijn het gevolg van een overproductie aan melanine. Deze overproductie wordt veroorzaakt door uv- en lichtschade, hormonale veranderingen en genetische factoren. Arbutine is een belangrijk bestanddeel bij het helder maken van de huid. Arbutine heeft invloed op hyperpigmentatie en geeft een meer gelijkmatige teint. L-ascorbinezuur is een krachtige bron van vitamine C. L-ascorbinezuur heeft een antioxiderende werking die de tekenen van de ouder wordende huid bestrijdt. Vitamine C helpt fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar te maken, stimuleert de collageenproductie en biedt bescherming tegen huidschade later. Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum is niet-comedogeen, en verstopt dus niet de poriën.

Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum is een samenstelling met klinisch bewezen effect voor een lichtere en frissere huid.

De voornaamste bestanddelen van Obagi-C® Fx C-Clarifying Serum zijn arbutine (4%) en 10% L-ascorbinezuur (vitamine C).

P.s.: Het beeldje op de foto is een Bellyprint van mij

Heb jij last gehad van een zwangerschapsmasker?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Dit had ik moeten hebben tijdens mijn zwangerschappen… het was net of ik op skivakantie was geweest en de hele tijd een zonnebril had gedragen… Gelukkig niets meer van over, maar destijds was dat veel make-up gebruiken 😉

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics