Thuisleven.com
Bellyprint
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Miranda gaat uit de kleren voor een Bellyprint

Miranda gaat uit de kleren voor een Bellyprint

Zwanger zijn is een van de mooiste gebeurtenissen in je leven. Sinds 2015 is het mogelijk om van deze bijzondere periode in je even een tastbare herinnering te laten maken bij Bellyprint. Bellyprint.nl is overigens de eerste die met dit idee kwam en door een beeldje bij dit bedrijf te kopen weet je dan ook zeker dat je de enige echte Bellyprint in huis haalt. In dit artikel leg ik je graag uit wat een Bellyprint is, hoe het wordt gemaakt en wat mijn ervaring hiermee is. Lees dus snel verder.

Wat is een Bellyprint?

Een Bellyprint is een 3D kunstwerk van je eigen zwangere buik. Hierbij kun je kiezen uit een beeld met een grootte van 15, 18 of 20 centimeter.
Daarnaast kun je kiezen uit basic, luxe kunststof, stonelook, woodfill, ceramics, metalfill, veredeld en bladgoud uitvoering. De kleuren van het beeldje kies je zelf uit en ook hoe je beeldje er uit komt te zien. Dus met handen, zonder handen, met hoofd, zonder hoofd. Zwanger of ga je liever voor een 3D beeldje met je baby na de zwangerschap? De handen van je partner erbij of juist niet?

Best veel keuze mogelijkheden dus. Om een juiste keuze te maken is het dan ook verstandig om van te voren goed de website en het Instagram account te bewonderen om inspiratie op te doen om er ter plekke alle keuze mogelijkheden live te bewonderen.

Hoe wordt een Bellyprint gemaakt?

Bellyprint

Voor een Bellyprint boek je een afspraak bij één van de vestigingen naar keuze; Arnhem (hoofdvestiging), Venhuizen en Haarlem. Op de dag zelf zorg je dat je op tijd bij de afspraak bent. De ontvangst is er keurig inclusief iets te drinken, dat breekt het ijs en stelt je toch iets op je gemak. In de wachtruimte staan ook al diverse beeldjes, waarvan een heel deel klaar zijn om naar de klant toe te gaan.

Zodra je aan de beurt bent om je Bellyprint te maken ga je naar de ruimte die daarvoor bestemd is. Hier is een grote wand met allerlei voorbeelden en prijskaartjes. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een Bellyprint van 20 cm met bladgoud duurder is dan een 3D kunstwerk van 15 cm uit de basic lijn.

Nadat je een keuze hebt gemaakt mag je uit de kleren. Het mooiste resultaat geeft natuurlijk helemaal bloot aangezien je dan alles van je lichaam mooi in beeld krijgt. Wil je dit niet dan kun je uiteraard je slipje aanhouden. Dan neem je plaats voor de spiegel en overleg je samen welke houding het mooiste is. Hierna is het belangrijk om hartstikke stil te staan en dan worden de foto’s geschoten.

Terwijl de foto’s worden gemaakt komen ze ook gelijk op de computer te staan. De persoon die mee gaat kan het daar mooi zien (en het eventueel filmen). Nadat alle foto’s zijn gemaakt mag je de badjas aantrekken en wordt je in elkaar gezet. Als dit gedaan is wordt je hoofd eraf gehaald, tenzij je natuurlijk kiest voor een beeldje met hoofd.
Daarna worden kleine oneffenheden weggewerkt en het beeldje van alle kanten bewonderd. Na akkoord mag je je weer aankleden en dan is het wachten tot je beeldje klaar is en je hem op kunt halen of wordt thuisbezorgd. Dit duurt overigens een aantal weken.

Wat is mijn ervaring?

Bellyprint

De eerste keer dat ik een Bellyprint zag moest ik wel even nadenken of ik überhaupt zo’n beeldje van mijzelf zou willen hebben. Zeker is het mooi maar zal dat op de langer termijn ook zo blijven? En wat zullen anderen ervan vinden als zo’n beeldje in huis staat? Na wat wikken en wegen besluit ik ervoor te gaan en wordt er een afspraak gepland. Het duurt nog een aantal weken voor ik mag gaan en stiekem vind ik dat ook wel prima. De afspraak is namelijk gepland terwijl ik nog erg ziek ben van de hyperemesis gravidarum en de gedachte om die lange autorit te moeten maken, mezelf uit te kleden, etc zie ik niet zo zitten.

Naarmate de tijd verstrijkt komt de afspraak steeds dichterbij. Tot de meivakantie begint en we geen weken meer aan het aftellen zijn maar dagen. En dan… dan is er de dag van de afspraak. Een laatste keer controleer ik of genoeg drinken, eten en de badjas en slippers in de tas heb zitten. Nadat ik dit gecheckt heb stap ik met mijn dochter, die op dat moment stage bij Thuisleven loopt, in de auto en gaan we op pad.

Na een rit van net geen 2 uur ben ik blij dat er een toilet aanwezig is. Gelukkig mag ik er ook zo vaak als nodig (3 keer in mijn geval) gebruik van maken. Het ontvangst is echt zeer warm. En ofschoon ik er intussen tijd heel veel zin in heb gekregen ben ik pas echt “om” als ik de beeldjes daar zie. Hoe bijzonder om van je eigen lichaam een kunstwerk in huis te hebben staan?

Uit de kleren

Op het moment dat de persoon voor me weg is mag ik samen met Vera naar de ruimte en krijgen we de tijd om alle beeldjes te bekijken. Koos ik thuis voor een simpele variant valt ons oog daar op de 18 centimeter vergulde Bellyprint. En hoe we het ook wenden of keren, we blijven die het mooiste vinden.
Onze keuze wordt doorgegeven en ik mag uit de kleren. Alles trek ik uit behalve mijn sokken. De slippers zijn dus voor nop meegenomen.

En daar sta ik dan, zwanger tegenover een vreemde, mijn dochter naar mijn rug kijkend en een spiegel voor me. Aangezien ik mijn handen altijd onder mijn buik hield, koos ik standaard voor die positie. Echter merkte Marije op dat het een best saaie houding is en je het 3D beeldje sprankelender maakt door de handen in een andere positie te houden. Volledig vertrouwend op de vaardigheden van Marije pas ik mijn houding aan. Door deze interactie merk ik ook op dat Marije niet kijkt naar mijn blote lichaam, maar 100% zakelijk bezig is.

Dat beeld wordt bevestigd zodat de fotoshoot achter de rug is en ik digitaal in elkaar wordt gezet. Waar ik bezig ben om mijn lijf te bewonderen (ben ik dat echt?!?) wijst Marije mij op de spierbundels bij mijn borsten en schouders. Heeft de fysio gym toch iets gedaan in die paar weken.

Blij met de keuze en het verloop trek ik mijn kleren weer aan, nemen we afscheid en volgen we onze weg naar huis. Het lange wachten tot het beeldje er is kan beginnen.

Ontvangst beeldje

tijdens het wachten krijg ik zo nu en dan van het Bellyprint team een mailtje met daarin de veranderde status. Om als laatste berichtje een mail te ontvangen met daarin de tekst: je beeldje is onderweg! Meteen cancelde ik de afspraken buitenshuis af om er zeker van te zijn dat ik het beeldje niet mis zou lopen. En terecht blijkt achteraf. Met heel veel plezier heb ik het pakketje in ontvangst genomen en met nog meer plezier uitgepakt.

Wat is hij mooi! Of moet ik zeggen: wat is zij mooi!

De keuze om de armen en handen anders te positioneren geeft nu weer wat Marije bedoelde. De Bellyprint is nu namelijk van alle kanten bijzonder. De veredelde kleur past prachtig op elke kast en elke hoek in huis. Hierdoor kan ik mijzelf mooie alle hoeken van het huis laten zien.

Fotoshoot of Bellyprint?

Het beeldje staat nu een kleine week bij ons in huis en iedereen die het beeldje opmerkt is er heel erg enthousiast over. Bijzonder genoeg ontstaat er vaak een gesprek over en vraag ik dan wel eens of dit leuker is dan een fotoshoot. Bijzonder genoeg zou iedereen voor de Bellyprint gaan. Foto’s kun je namelijk makkelijk zelf maken of laten maken door een bekende, in tegenstelling tot een Bellyprint. Op de vraag of ik het nu weer zou doen zou ik dan ook volmondig en zonder enige twijfel ja zeggen.

Waar vind jij het beeldje het mooiste staan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics