Thuisleven.com
Zwemmen na de zwangerschap
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Zwemmen > Zwemmen na de zwangerschap

Zwemmen na de zwangerschap

Na mijn zwangerschappen is mijn lichaam niet meteen weer strak in shape. Zo heb ik grotere borsten, ben ik toch iets breder over het hele lichaam dan normaal en heb ik nog een wat “kwabbels” van de zwangerschapsbuik. Echt romantisch is het niet, behalve dan die borsten… Maar er kwam wat ontzettend moois voor terug en ik vertrouw erop dat, net zoals mijn vorige zwangerschappen, mijn lichaam wel weer in shape komt in het komend jaar. Echter voor nu moet ik het er toch echt even mee doen. Gelukkig heb ik tijdens de zwangerschap kleding gekocht die na de zwangerschap ook goed te dragen zijn. Zoals zwangerschapsshirts die ik nu kan gebruiken als voedingsshirts en een vest die te dragen is zonder buik, met buik en met buidrager. Ideaal!
Echter nu de zomervakantie voor de deur staat en we onze vakantie hebben geboekt naar een vakantiepark met zwembad is er nog één ding waar ik aandacht aan moet spenderen: nieuwe badkleding. Linda tipt mij naar LASCANA.

Zwemmen in nieuwe zwemkleding

Gisteren was onze kleine mup exact 2 maanden oud. In die periode is mijn lichaam wel al voor een groot deel naar de normale vormen terug gegaan, maar nog niet helemaal. En het lijkt wel alsof ook deze keer die laatste “restjes zwangerschap” er wat meer tijd voor nodig heeft. Omdat ik mij nog oncomfortabel voel in een bikini is het dan ook een logische stap om terug te vallen naar een badpak. In de webshop van LASCANA vind ik een grote scala aan badpakken. Mijn oog valt al snel op de filters en dan met name de optie “corrigerend”. Als ik dan de badpakken wat beter bekijk zie ik zelfs een badpak waarbij ik een schouderbandje omlaag kan doen, zodat ik Evi kan voeden. Volgens mij hebben we een winnaar!

Wanneer mag ik weer zwemmen na de bevalling?

Water en met name zwemwater bevatten bacteriën, welke een infectie in uw baarmoeder kunnen veroorzaken. Wij adviseren u om pas weer in bad of naar een zwembad te gaan als het bloedverlies na de bevalling een aantal dagen helemaal gestopt is. Na de bevalling zit er in de baarmoederwand een wond van de placenta. Het bloedverlies betekent dat deze wond nog niet helemaal genezen is. Bloedverlies na de bevalling kan en mag ongeveer 6 weken duren. In veel gevallen is het voor die tijd al gestopt.

Wanneer ging jij voor het eerst weer zwemmen na de zwangerschap?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics