Thuisleven.com
salontafel buiten
Thuisleven.com > Buiten > Tuinieren > Welke trends in de tuin vind je nu vooral?

Welke trends in de tuin vind je nu vooral?

Tuinieren is populairder dan ooit. De recente gebeurtenissen in de wereld hebben veel mensen doen beseffen dat ze hun vertier vooral dichtbij huis moeten zoeken. Het ligt dan voor de hand om wat meer aandacht te schenken aan het inrichten en onderhouden van de tuin. Dat is immers een aangename bezigheid die bovendien zorgt voor innerlijke rust. Precies dat kunnen we in deze angstige tijden goed gebruiken. Hieronder een overzicht van de actuele tuintrends.

Een kamer in de tuin

Omdat we meer tijd doorbrengen in eigen tuin, willen we het ons ook zo comfortabel mogelijk maken. Dat kan bijvoorbeeld door een extra kamer in de tuin te realiseren. In plaats van een aanbouw aan de woning kun je namelijk met een overkapping heel eenvoudig wat extra zitruimte creëren. Wanneer je alleen een overkapping plaatst, moet je rekening houden met de weersinvloeden. Heb je de mogelijkheid om de ruimte geheel af te sluiten, waardoor je dus feitelijk een serre realiseert, dan kun je er gerust een salontafel met wat stoelen in zetten, zonder dat je extra maatregelen hoeft te nemen om die meubelen te beschermen. Er zijn echter ook salontafels met dezelfde uitstraling als voor binnenshuis, maar dan gemaakt van weerbestendig materiaal.

Blokhut

Een andere veel gekozen optie is het plaatsen van een blokhut. Dit is een onafhankelijke, op zichzelf staande constructie, die kant en klaar geleverd wordt en direct in de tuin geplaatst kan worden. Het is handig om in een blokhut elektriciteit aan te leggen, zodat je er ook verlichting in kunt ophangen. Je kunt van een blokhut zelfs een compleet kantoor maken of een tweede huiskamer met een tv en wat sfeervolle accessoires.

Back to basics

De mensheid heeft in de afgelopen decennia nogal onbesuisd geleefd, met weinig respect voor de natuur. Momenteel ontstaat steeds meer het besef dat dit niet zo verder kan gaan. Het gevolg is ook in de tuinbranche merkbaar. Een nieuwe trend is dat mensen hun tuin beter laten aansluiten op het omringende landschap. Het idee is om meer eenheid te creëren en daardoor als het ware de natuur wat meer naar ons toe te trekken. Je kunt dat onder meer realiseren door te kiezen voor inheemse beplanting en door goed te kijken naar de materialen die in de natuurlijke omgeving van de tuin al voorkomen. Het resultaat zal een sobere maar aantrekkelijk tuin zijn.

Lees ook:

Heb jij een salontafel in je tuin?

Afbeelding van Leif Lensgraf via Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

 • Fijne tips….
  Een grote tuintafel zoek ik….
  Want tegen de tijd dat alles weer normaal wordt staat het mooi en ik het zeer handig als ik ga barbecuen…..
  Men moet wel het eten etc. weg kunnen zetten….

 • Nee een salontafel niet, maar wel een grote eettafel voor 6stoelen.
  Die staat in mijn tuinkamer te wachten op de familie die straks misschien weer snel kunnen langs komen.

 • Geen salontafel of je moet de boomstam naast mijn stoel bedoelen? Dat is zo fijn voor mn wijntje of koffie 😉

  Op de veranda heb ik een grote eettafel en je doet mij geen groter plezier dan met een hele club daaromheen te zittn!!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics