Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > De tent op zijn kop – musical groep 8

De tent op zijn kop – musical groep 8

Al weken lang hoor ik in huis dezelfde zinnen, liedjes en kreten. Zelfs de jongste twee kinderen zingen de liedjes vrolijk mee. Niet zo gek als je je bedenkt dat de oudste twee zich suf oefenen voor de musical en echt alles om DE MUSICAL draait. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar in elke zin die ze uitspreken, refereren ze naar de musical. Tot ik het zo zat was dat ze alleen nog maar op hun kamers mogen oefenen.

Nadat ik vorige week even mee de school in liep kwamen de juffen al naar mij toe. “En? Mogen ze geen ‘musical’ meer in huis zeggen” werd mij lachend gevraagd. Toen ik antwoordde dat het alleen nog maar over de musical gaat begrepen ze het meteen. Ook op school is het blijkbaar het gespreksonderwerp van de dag.

Zo zijn er rollen uitgedeeld, maar niet iedereen is daar blij mee of kan de rol aan en wordt er weer geruild. Nu lijkt dat allemaal redelijk stabiel te zijn en komen we bij het volgend probleem. De outfits, de accessoires, de voorwerpen en de rest wat ze nodig hebben. Gelukkig ben ik niet de enige ouder op school met een (of meerdere) kinderen in groep 8 en samen hebben we dan ook al heel wat bereikt. Maar het zijn juist de aparte dingen, zoals een kikkerpak, die niemand in huis heeft liggen. Gelukkig hebben we nog een paar weken de tijd en kunnen we alles bij elkaar verzamelen.

De musical (hier zijn de namen iets veranderd)

Carlos Olé is een echte Spanjaard, die samen met zijn vrouw Marloes een camping heeft. De gasten vinden camping Zonnesteek echter veel te saai, en het lijkt erop dat Carlos de poort dicht zal moeten spijkeren en in Nederland moet gaan wonen. Zonen Pedro en Pablo vinden dat verschrikkelijk, zij blijven veel liever in Spanje. Zoon Pieter-Jan, het buitenbeentje, is heel anders en heeft zijn koffer al gepakt.

Als de Amsterdamse familie Gajes, die als enige op de camping staat, ook nog vertrekt, zit er niets anders op: de tent moet dicht. Maar dan krijgt een bus vol vakantiegangers een klapband, precies voor de camping! Eigenlijk waren de passagiers op weg naar het luxe resort Zonnebeek van Alejandro, de broer van Carlos. De familie Olé vangt de gasten op en dat brengt Carlos op een idee. Hij doet net of de vakantiegangers als op Zonnebeek zijn! Pablo en Pedro bieden aan de bus te repareren, en doen net of ze daar verstand van hebben. Niet dus!

De tent op zijn kop

Net als het plan lijkt te werken, komt de familie Gajes terug. Passen die wel tussen alle chique gasten? Als dat maar goed gaat… Bang dat ze alles in de soep laten lopen, vertelt Carlos hen zijn plan. In ruil voor een gratis vakantie én een bingo-avond beloven Gerrit en zijn gezin het spelletje mee te spelen. Bij het zwembad ontstaat wat irritatie tussen de bonte mix aan gasten, maar er hangt ook liefde in de lucht. En de mascotte van de camping, waar eerst lacherig over werd gedaan, blijkt in een coole kikker te veranderen.

Dan komt Alejandro Olé verhaal halen, waar zijn z’n gasten gebleven? Samen met rechterhand Gonzalo bedenkt hij een gemeen plan, dat ze tijdens de bingo-avond uitvoeren. Lijkt alles dan toch voor niets geweest? Of lukt het Carlos de gasten over te halen om te blijven en komt alles toch nog goed?

Deze hilarische musical zit vol humor, heerlijke verwarring, kleurrijke karakters en heeft 8 geweldige liedjes. Daarmee gaat tijdens het afscheid van groep 8 zeker weten De tent op z’n kop!

Lees ook:

Wat doen ze bij jullie op school als afsluiter?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics