Als kind opgroeiend in een klein dorp, verkleden we ons eenmaal per jaar op school tijdens Carnaval. Ook liepen we met Sint Maarten zingend langs de deuren met een lampion. Tot mijn grote vreugde is de laatste jaren Halloween enorm in opkomst.

Halloween

We gaan weer terug naar school (en werk) en om ons heen begint de Halloween gekte weer langzamerhand toe te nemen. Het begint meestal met de oproep van verschillende grote pretparken in Nederland met “Scare actors gezocht!” Wie wil in een angstaanjagende setting de pretparkbezoekers de stuipen op het lijf jagen? Nou, wie wil dat nou niet, denk ik op mijn beurt. Ook in onze woonplaats is er aandacht voor Halloween in het winkelcentrum en organiseert de plaatselijke sportwinkel een ‘Halloween Run’. Zie je het al voor je? Laat je rustig je hondje uit, komt er zo’n groep uitgedoste mensen voorbij rennen. Kennissen van ons toveren hun huis ieder jaar om tot een bijna sprookjesachtige maar lugubere setting. Ieder jaar geniet ik weer van de foto’s en de sfeerimpressie van het spraakmakende Halloween feest. Het wordt de hoogste tijd om een halloween kostuum uit te gaan zoeken

Mijn Halloween outfit

Vorig jaar had ik niet veel inspiratie en maakte ik mezelf er gemakkelijk vanaf als zombie. Om veel schminkwerk te voorkomen, heb ik de hele avond met een masker op gelopen. Dit jaar wil ik meer uit de kast trekken maar toch ook zonder hinder de hele avond kunnen dansen en eigenlijk onherkenbaar rond kunnen lopen. De kleding mag ook wel een beetje sexy zijn, want dat draag ik normaalgesproken niet. Dan is Halloween de uitgelezen kans. Ik denk aan kanten vleermuis vleugels die ik als een bolero aan kan trekken over een lange zwarte jurk. De zwarte jurken zijn er te kust en te keur. Ik spot een lange spinnenweb jurk met een choker en lange handschoenen. Zonder de cape en met de vleesmuis vleugels vermaak ik mezelf opperbest en voel ik mezelf nog eens mooi en sexy ook.

Voor de finishing touch zijn er accessoires te koop als sieraden sets en panty’s met spinnenweb of vleermuizen. Ook heb ik nog een zwarte pruik en oogmasker nodig om mezelf compleet te vermommen. De voorpret is al fantastisch maar ik streep de dagen al weg op mijn kalender.

Lees ook:

Houd jij ook wel van een verkleedfeestje?

Geverifieerd door ExactMetrics