Selecteer een pagina

Linda~ Iedereen die me een beetje kent weet dat de dagen rond Halloween naast Kerst mijn favoriete dagen van het jaar zijn. Al vanaf het moment dat ik het me kan herinneren vind ik de hele sfeer er omheen geweldig. Je ziet dan de meest uiteenlopende decoraties en versieringen. Het varieert dan van een simpel ornament tot een huis dat compleet omgetoverd is tot spookhuis. De donkere dagen waarop je gezellig met familie samen een spel speelt of creatief bezig bent vind ik heerlijk. Er zijn in het thema Halloween allerlei leuke decoraties te vinden in de winkels die stuk voor stuk geweldig zijn. Het is hier dan helaas geen Amerika waar alles natuurlijk veel groter en uitgebreider is. En dat is ook niet erg want hierdoor wordt het juist extra leuk om zelf voor Halloween aan de slag te gaan.

DIY- Halloween mummie sfeerlampjes.

Vandaag wil ik jullie een leuke DIY laten zien die je heel makkelijk zelf kunt doen en die ook goed te doen is voor (jonge) kinderen. Daarnaast is het zo dat het weer een lekker goedkoop project is wat het dan weer extra leuk maakt omdat je zo budget over houdt voor ornamenten of andere versieringen die je niet zelf kunt of wil maken. Het wordt vandaag een echt low-budget knutselproject dus laten we gauw aan de slag gaan zodat je straks in de herfstvakantie tijd genoeg hebt om te knutselen voor Halloween.

Wat heb je nodig:

  • een aantal glazen potjes evt. in verschillende maten zoals Olvarit, Nutella enz.;
  • een paar rolletjes elastisch fixatiewindsel o.a verkrijgbaar bij Kruidvat voor 0,69;
  • plakband of een rol hechtpleister;
  • wiebeloogjes, verkrijgbaar bij verschillende winkels (let wel even op of ze zelfklevend zijn of dat je ze vast moet plakken met lijm anders kun je een rol dubbelzijdige tape bij Action scoren die is daar zeer geschikt voor);
  • waxinelichtjes of andere sfeerlampjes.

Potjes verzamelen.

Door het jaar heen bewaar ik expres wat glazen potjes omdat je maar nooit weet wat voor leuke projecten je tegen komt en ik wil dan ook altijd het liefst meteen aan de slag. De potjes heb ik dus goed schoongemaakt maar voor dit project maakt het niet uit als er eventueel nog kleine lijmresten achter blijven omdat je er toch weer dat windsel omheen gaat draaien.

Het stappenplan.

Je pakt dus een schoon potje en begint zo meteen bovenaan met afrollen van het windsel. Voor de handigheid plak je het windsel vast met een stukje plakband voordat je het verder gaat afrollen zodat het zeker niet gaat verschuiven en het mooi blijft zitten. Eigenlijk hoeft het niet perse heel strak te zitten want mummies zijn natuurlijk nooit helemaal perfect ingerold maar dat is net wat je zelf mooi vindt en of je het je kind zelf laat doen. Als het potje goed ingerold is naar jouw zin plak je het windsel zo vast dat het niet meteen loslaat telkens als je het lichtje aan gaat maken. Dat kun je doen met plakband of met hechtpleister aangezien dat iets beter blijft zitten.

Dan blijft er nog de versiering met wiebeloogjes over. Je hebt deze oogjes in allerlei soorten, kleuren en maten. Deze gekleurde van de foto heb ik gescoord bij So Low maar je kan ze ook vinden bij andere winkels. Kijk vooral naar de oogjes die jij of je kind leuk vinden. Aan de andere kant, het is zelfgemaakt en het is een leuke activiteit samen dus een geslaagd project is het nu al. En heel belangrijk: bedenk je goed.. Niet perfect is ook goed 😉

Als het goed is heb je nu een of meerdere leuk uitziende Halloween sfeerlampjes die je overal neer kan zetten. Je kunt hier waxinelichtjes in doen maar ik heb in verband met onze kinderen gekozen voor oplaadbare LED waxinelichtjes (de foto is alleen als voorbeeld, het betreft een oude aanbieding) en deze heb ik gescoord bij Action. Deze LED lichtjes kun je bij verschillende winkels vinden, van bouwmarkten tot warenhuizen en zelfs online.

Het resultaat.

Dit zijn onze Halloween sfeerlampjes geworden. Kijk altijd goed uit waar je de lampjes neer zet in verband met de veiligheid van kinderen en van jezelf in verband met eventuele warmte bij gebruik van echte theelichtjes.

Lees ook:

En op Mamasatwork: inspiratie voor Halloweenknutsels voor kinderen.

Heb jij nog leuke ideeën om te knutselen voor Halloween?

Geverifieerd door ExactMetrics