Thuisleven.com
kosten boodschappen drukken
Thuisleven.com > Huishouden > Boodschappen doen > Tips om de kosten van de dagelijkse boodschappen te drukken

Tips om de kosten van de dagelijkse boodschappen te drukken

De boodschappen zijn weer duurder geworden. Ik merk het bij het afrekenen van mijn dagelijkse boodschappen aan de kassa. Tijd om de broekriem weer eens aan te trekken en ik maak er weer een sport van om goedkoper uit te zijn. Hoe ik dat doe? Ik deel een aantal tips.

Folders uitpluize

Het lijkt bijna niet meer van deze tijd om het over folders te hebben. Maar ik laat de folders niet thuis bezorgen. Nee, ik bekijk de Delhaize folder volgende week alvast online. Zo kijk ik een weekje vooruit en loop ik niet het risico om een aanbieding mis te lopen. De boodschappen schrijf ik op in mijn Correctbook, deze ligt standaard op de keukentafel. De meisjes schrijven ook direct op wanneer ze iets opmaken, dan heb ik even de tijd om het aan te vullen in de voorraadkast.

Maak gebruik van de acties

Thuisleven staat inmiddels al vijf jaar bekend om het bijhouden van de Lopende Geld Terug Acties. Dat zijn niet de enige acties waar je gebruik van kunt maken. In de diverse supermarkten zijn aparte stellingen met producten die uit het assortiment gaan. Denk hierbij aan seizoensgebonden producten als aspergesaus, die je gemakkelijk een jaar later nog kunt nuttigen.
Ook zijn er tal van mogelijkheden om etenswaren die tegen de datum aanlopen met een flinke korting te kunnen kopen. Dat is ideaal wanneer je op pad bent voor de dagelijkse boodschappen en je het gelijk kunt bereiden. Om het je nog makkelijker te maken zijn er apps als ‘Too Good to Go’ die dit aanbod per winkel aan de man brengen.

Stel een weekmenu op

Het opstellen van een afwisselend weekmenu stelt je in de gelegenheid om je boodschappen te doseren en verspreiden. Je loopt een minder grote kans om teveel in te slaan en je kunt zelfs meal preppen, zodat het je ook nog eens veel tijd scheelt. Het bewust omgaan met je menu schept ook de mogelijkheid om te voldoen aan allerlei voedingswaarden. Eenmaal vis eten per week en minder vlees eten zijn in te plannen.Het ziet ernaar uit dat couscous op het menu staat, omdat de courgette en aubergine in de aanbieding zijn volgens verschillende folders. Geen gebrek aan inspiratie dus.

Omgaan met restjes

Wanneer je kookt in afgepaste hoeveelheden, dan gaat bijna alles op. Dat is soms wel eens lastig maar al doende leer je. Je kunt tekorten altijd nog compenseren met wat fruit of een toetje. Eventuele restjes of kliekjes zijn, mits goed bewaard, later te nuttigen bijvoorbeeld als middagmaal. Zijn er te veel restjes van snijgroenten dan komt er extra soep op het menu, heerlijk met een broodje. En ideaal om extra groenten binnen te krijgen.
Het is dus handig om van tevoren een lijst te maken met wat je nodig hebt voor de hele week, om gebruik te maken van acties en bekijk verschillende folders van verschillende winkels. 

Lees ook:

Hoe druk jij de kosten van je dagelijkse boodschappen?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

 • Kijk dit zijn echt tips waar we ons voordeel mee kunnen doen, helemaal nu echt alles een stuk duurder word en is!! Ik haal zeker mijn voordeel al uit de folders te lezen van de supermarkten die wij in onze buurt hebben.

 • IK kom de laatste maanden niet meer in een supermarkt ivm de coronacrisis.
  Mijn dochter doet mijn dagelijkse boodschappen die ik nodig heb met een lijstje wat ik haar mee geef.
  Dat is ook een manier om de kosten te drukken. Want ik kom dan zelf niet meer in de verleiding om lekkere dingen in mijn kar te leggen .

 • Door weekboodschappen te doen, folders uit te pluizen, maaltijden voor 2 dagen te maken en hebben een restjes dag/ soep dag ivm late zwemles.

 • Ik koop regelmatig iets met 30 of 35% korting. Meestal nog wel 2 dagen goed of ik gooi het anders in de vriezer (met vlees direct of zelde dag opeten).

  Grootverpakking kruiden, zaden/pitten, noten. Scheelt ook iets.

 • Als je in de buurt van Duitsland woont, loont het zich om daar boodschappen te doen. De btw is daar vanaf 1 juli vanwege Corona-maatregelen, verlaagd. En drogisterij-artikelen waren er sowieso al veel goedkoper.
  En dan kun je ook direct goedkoop tanken (zorgen dat je tank redelijk leeg is als je gaat)
  En hier in eigen land, let ik vooral op de aanbiedingen, 1 + 1 gratis is heel fijn, 2e voor helft van de prijs.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics