De ene pannenset is de andere niet. Er zijn tal van merken en soorten pannensets verkrijgbaar, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Qua kwaliteit lijkt er vooral een verschil te zijn tussen pannensets die voordelig zijn en dure pannen. Maar welke verschillen zijn dit eigenlijk? En waarom is het belangrijk om voor een goede kwaliteit pan te kiezen, zoals een BK pannenset? In dit artikel lees je er alles over! 

Het basismateriaal van de pan: kies voor rvs-pannen

Kwalitatief goede pannen, zoals een fraai BK pannenset, zijn gemaakt van rvs. Rvs is een afkorting van roestvrij staal en geeft al aan dat dit type staal niet kan roesten. En dat is natuurlijk wel zo prettig: een pan die roestvrij blijft. Wie pannen van rvs koopt, betaalt iets meer dan gemiddeld, maar heeft wel de garantie op een pan die lang mooi blijft en weinig onderhoud nodig heeft. Fijn aan pannen van rvs is verder dat dit materiaal hoge temperaturen aankan en de warmte prima geleidt. Dat betekent dat je eten sneller gaar is en ook dat je bij het koken de nodige energie bespaart. 

De betere pannen zijn voorzien van een antiaanbaklaag

Let bij het aanschaffen van een goede pannenset verder op de aan- of afwezigheid van een antiaanbaklaag. Duurdere pannen soorten zijn voorzien van deze beschermende laag. Anti aanbaklagen zitten alleen in koekenpannen en niet in kookpannen. Bij het kiezen van een koekenpan moet je dus opletten of deze laag aanwezig is of niet. Ons advies is om te kiezen voor koekenpannen die voorzien zijn van een antiaanbaklaag, vanwege de diverse voordelen die deze toevoeging heeft. 

Deze laag zorgt voor veel meer bakcomfort, doordat de laag voorkomt dat eiwitrijke voedselproducten tijdens het bakken aan de onderkant van de pan gaan vastkoeken. Verder brand je eten minder snel aan en wordt beter gaar. Ten slotte is ook het schoonmaken van dit type pan voordelig. Je hoeft de pan na gebruik niet zo intensief te schrobben als bij pannen zonder antiaanbaklaag. En dat scheelt tijd, schoonmaakmiddelen en energie! 

Het gewicht van de pannenset

Over het algemeen zijn pannen die meer dan gemiddeld kosten, naar verhouding lichte pannen. Vroeger was elke pan gemaakt van robuust gietijzer, waardoor pannen een behoorlijk gewicht hadden. Tegenwoordig geniet rvs de voorkeur, omdat dit materiaal niet veel weegt. Lichte pannen hebben als voordeel dat ze gemakkelijker te verplaatsen zijn. 

Verder staan lichtgewicht pannensets van rvs erom bekend dat ze minder krassen maken op de kookplaat. Je betaalt voor pannen van rvs wel meer dan voor gietijzer, maar krijgt er dus enkele interessante pluspunten voor terug. Koop nu voordelig jouw ideale kookpannenset en geniet van de heerlijke gerechten die je daarmee gaat maken! 

Lees ook:

Heb jij een BK pannenset in het keukenkastje?

Bron afbeelding: Van der Garde Warenhuis

Geverifieerd door ExactMetrics