Thuisleven.com
glühwein maken in de tuin
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Laat je tuin niet links liggen en geniet ervan!

Laat je tuin niet links liggen en geniet ervan!

Nu de herfst zijn entree heeft gemaakt en de bladeren volop van de bomen af dwarrelen is dit voor veel mensen de reden om nog eens flink in de tuin aan de slag te gaan. Om het vervolgens te verslonzen in de winterperiode. Erg jammer aangezien de tuin ook in de winter een prachtig plaatje op kan leveren. Waarbij je zelfs nog buiten kunt zitten en kunt genieten. En hoe je dat voor elkaar kunt krijgen laat ik je zien in deze blog. Lees je gezellig mee?

Met de bezem door je tuin

De meest effectieve manier om snel resultaat te boeken is de bezem en de schop. Alle aarde eens goed omspitten met een schop laat alle restanten onkruid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zeker als je de aarde diep omspit en het onkruid zo dieper in de grond terecht komt. Wil je er zeker van zijn dat het onkruid niet terug komt herhaal je dit principe een aantal keren tot alles ook echt dood is.

Heb je dit krachtig klusje geklaard is het tijd om alle bladeren, het uitgetrokken onkruid en ander vuil bij elkaar te vegen en te deponeren bij groenafval, of in de compostbak. Je zult merken dat na dit klusje je tuin er alweer een stuk beter bij staat. Maar nu die vuile tuinmeubels.

Attributen beschermen

Ook in de winter kun je nog goed buiten zitten. Toch begrijp ik heel goed dat je niet zit te wachten om elke dag je tuinmeubels schoon te moeten maken. Niet alleen erg omslachtig maar ook nog eens milieubelastend. Om het jezelf daarin gemakkelijker te maken, kun je je eens verdiepen in beschermhoezen voor je tuinmeubels. Op de website van vdgarde.nl kun je een breed assortiment vinden van beschermhoezen. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Warmte behouden

Door het makkelijke onderhoud in de tuin is het zelfs in de winter een feestje om eens buiten te zitten. ’s avonds genieten van de sterren aan de hemel. ’s Ochtends de dieren bewonderen die op zoek gaan naar hun slaapplek, of juist ontwaken. Alleen die kou kan erg onaangenaam zijn. Daar kan een parasol bij helpen. Deze beschermt je namelijk tegen de wind en kan de warmte onder de parasol houden. Wil je graag een parasol denk dan ook aan de beschermhoes! Een zwevende parasol kopen bij parasol-shop.nl met daarbij een beschermhoes is eenvoudig en snel geregeld. Zo kunnen parasols al de dag erna bezorgd worden.

Glühwein

Heb je het met de parasol toch nog iets te koud in de tuin geniet dan van een driepoot dat boven een vuurtje hangt met daarin heerlijke zelfgemaakte glühwein. Of neem een kijkje tussen de vuurschalen van cortenstaal voor een extra behaaglijk gevoel.

Lees ook:

Ben jij al gemotiveerd om je tuin weer onder handen te nemen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik heb toevallig vorige week de tuin helemaal opgeruimd. Samen met de tweeling heb ik alle bladeren opgeharkt en hebben we uitgebloeide planten gesnoeid en afgeknipt.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics